Георги Глушков: Много съм доволен от момчетата


Георги Глушков: Много съм доволен от момчетата
(сн. lap.bg)
28-11-2017 14:52 | basketball.bg

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков похвали мъжкия национален отбор за представянето в първите два мача от световните квалификации. Националите загубиха драматично от Финландия у дома, а снощи спечелиха гостуването си на Исландия.

 

„В този формат на квалификациите няма програма минимум или максимум. Във всеки мач се играе за победа. За съжаление, в първия мач, въпреки че играхме 40 минути силно, не успяхме. Но съм много доволен от момчетата. За всички – и за нас, и за тях, всичко е ново. Не им се е случвало да се съберат за няколко дни и да се явят на мач. Ако имахме повече време за подготовка, можехме да спечелим и първия мач. Но това е минало. Вече мислим напред. Доволен съм, че показаха характер. В Исландия, въпреки че не играха по най-добрия начин, на който са способни, успяха да наложат волята си и да победят. Доказаха, че трябва да се играе 40 минути, без секунда отпускане, дори - ако се налага и 45 минути. Само това е начинът“, коментира Глушков.

 

Президентът на родния баскетбол не пропусна да похвали добрата организация на мача срещу Финландия в Ботевград, която бе похвалена и от специалните гости в лицето на президента на ФИБА Патрик Бауман и колегите му в световната централа Иванка Тотева и Коста Илиев.

 

„Мачът в Ботевград показа, че сме отлични организатори. Прекрасно беше, че успяхме да понапълним залата. Жалко, че не успяхме да зарадваме вярната си публика с победа.  Искам специално да благодаря на нашите домакини от „Арена Ботевград“ и на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов за страхотните условия за квалификацията. Домакини и организатори се представиха отлично и показахме, че сме добри домакини. В града има страхотни условия за баскетбол, единственото, което липсва е хотел, който да отговаря на високите изисквания на ФИБА. Ако има такъв, градът може да стане домакин на много големи форуми. В Ботевград наистина има отлични условия, би трябвало да има и голям хотел, за да можем да домакинстваме на важни състезания в града“, каза още президентът на БФБаскетбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Световно първенство 2019, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи