Любомир Минчев: Най-важното в тези мачове е победата


Любомир Минчев: Най-важното в тези мачове е победата
(сн. FIBA.com)
28-11-2017 19:12 | BGbasket.com

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев сподели мнението си за представянето на България в мача срещу Исландия от световните квалификации. Наставникът заяви, че е доволен от победата, но не и от начина, по който са играли националите ни в този двубой.

 

„От играта трудно можем да бъдем доволни, но в тези мачове най-важното е победата. От гледна точка на резултата е добре. Винаги разчитам на по-широк състав в мачовете. Важно е всеки да може да даде своя принос. Очаквах да играем слабо, особено първата четвърт, предвид дългото и тежко пътуване. Според мен, не само в тези два мача показахме характер, а и преди. Това е положително за отбора.“, заяви Минчев.

 

Той коментира и новата система за провеждане на квалификациите: „Не може да се даде еднозначен отговор дали форматът на квалификациите е добър. Много е относително. Сега имахме късмет да освободят Везенков, за да се присъедини към нас. В следващия прозорец не знам как ще бъде, дали той или Дий Бост ще могат да дойдат. За мен, като треньор, този вариант с три-четири тренировки не е добре.“

 

„Трябва да сме щастливи, че Везенков успя да дойде. За всички нас беше ясно, че той не е в най-добрата си форма и това се видя в тези два мача. Определено може доста повече, но и това, с което ни помогна, за нас е супер.“, добави наставникът.

 

Минчев сподели, че все още не мисли за следващите мачове, които са през февруари.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Любо Минчев, Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи