Прогнозите на Бойко Младенов: Черно море ще пречупи Берое във Варна


Прогнозите на Бойко Младенов: Черно море ще пречупи Берое във Варна
30-11-2017 19:30

Преди осмия кръг в НБЛ, отново потърсихме компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com, той направи своите прогнози за предстоящите баскетболни сблъсъци.

 

Академик Бултекс 99 - Спартак Плевен
Домакините от Пловдив ще спечелят този мач без никакво напрежение. Те са с по-качествен състав, а и това, че играят пред собствена публика има голямо значение. Не очаквам изненада в срещата. Като гости баскетболистите на Спартак Плевен играят по-трудно. Ако сблъсъкът беше в Плевен, тогава вече всичко можеше да се случи. Въпреки, че Академик Бултекс не се представя много убедително до момента, ще успее да излезе като победител от мача.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Балкан - Левски
Мачовете между тези два отбора винаги са имали заряд и са били интересни. Играчите на Тити Папазов вече започнаха да играят добре, харесват ми. Балкан определено е силен отбор, който няма да допусне подценяване на противника. Давам малка преднина на Балкан, единствено заради домакинския фактор. Левски може да поднесе изненада, но за целта играчите на Балкан трябва да ги подценят. В момента в тима от Ботевград има чужденци, на които треньорът Небойша Видич разчита доста. Има и качествени български баскетболисти. Имаха доста мачове в Европа с класни съперници, натрупаха опит и самочувствие. Това са плюсовете им за този момент. Не съм сигурен дали Крис Минков ще бъде на линия за мача. Той е важен състезател за отбора и се разчита на него. Липсата му определено ще се отрази на играта на Левски. Но пък има други млади момчета, които трябва да използват този момент, за да се обиграват. Сега е моментът Алекс Симеонов да избухне и да поведе отбора. Той трябва да е лидерът.
Фаворит: Балкан

 

Лукойл Академик - Ямбол
Най-интересното в този мач ще бъде новият треньорски тандем на Лукойл Академик - Георги Давидов и Петко Маринов. Надявам се играта на шампионите да се подобри, защото Жоро Давидов има много добри виждания за баскетбол, доста модерни. Няма да има много време да промени коренно играта на отбора, но му пожелавам успех. Мисля, че Лукойл ще спечели този мач без никакви проблеми. В Ямбол има проблеми както финансови, така и с контузени състезатели. Не са боеспособни в този момент. Това пък е добре за новия треньорски тандем в Правец, който може да стартира съвместната си работа с победа.
Фаворит: Лукойл Академик

 

Черно море Тича - Берое
Това е дербито на кръга. Залагам за Черно море. Домакини са и имат състав, който може да поднесе изненада по всяко време. Трудни са за пазене. Играят бързо, а имат и доста ръстови състезатели. Върви им много добре. Домакинството във Варна винаги е много важен фактор. В зала "Христо Борисов" се играе много трудно, публиката е много специална и винаги помага на отбора в мачовете, особено в равностойните. Всъщност Берое трябва да е по-силният отбор, но не е. Привличането на гарда Евгени Хаджирусев едва ли ще окаже някакво влияние на срещата. Съмнявам се, че ще допринесе чак толкова много. За да спечелят този мач баскетболистите на Берое трябва да слушат какво им казва Любо Минчев и да го изпълняват на 100%. Ако го направят, ще успеят, но Черно море е много корав съперник.
Фаворит: Черно море Тича

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Академик Бултекс 99, Левски, Балкан, Ямбол, Спартак Плевен, Черно море Тича, Берое, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи