Иван Чолаков: Макар и с малки крачки, вървим напред


Иван Чолаков: Макар и с малки крачки, вървим напред
(сн. lap.bg)
03-12-2017 12:34 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков бе доволен от показаното от неговия тим, въпреки поражението от Лукойл Академик. Той сподели, че отборът му с всеки мач върви напред, макар това да става бавно.

 

"В този състав, в който сме, даже щеше да е закономерно дори да загубим и с повече. Аз съм доволен от старанието и от това, че се борихме, до колкото възможностите и силите ни позволяваха. В подкошието обаче, в отсъствието на Ники Върбанов, ние просто няма как да противодействаме, особено на отбор като Лукойл. Мисля, че ако бяхме допуснали и малко по-малко технически брак, дори срещата щеше да стане по-приятна за окото", сподели Чолаков.

 

"Вкарахме 80 точки на Лукойл, а това не е никак малко. Да, те ни вкараха над 100, но това също можеше да се очаква, а техните възможности нямат база за сравнение с нашите. Аз лично гледам моя тим. Виждам, че макар и с малки крачки, вървим напред и това ме кара да се чувствам по-скоро доволен, отколкото критичен", коментира още наставникът.

 

"Накрая пуснах младите да играят, да вкарат някой кош, да трупат опит и самочувствие. Защото именно самочувствието е това, което на моменти не ни достига. Имам едно момче на 17 и едно на 18 години. В тях е бъдещето. Освен, че сме без Върбанов, поради наказание от два мача, днес беше вторият от тях, не можах да използвам и Стойо Чолаков и това вече за къса пейка като нашата наистина ми дойде в повече. По принцип не коментират съдиите и дори винаги съм бил този, който ги защитава, но за дисквалификацията на Чолаков мога да кажа само едно: прекалено много внимание искат да им се обръща на някои рефери и прекалено много важности взеха да си придават. Излишно е това напрежение в българския баскетбол. Можем да минем и без него", допълни Чолаков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Иван Чолаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи