Атлетик се върна на победния път


Атлетик се върна на победния път
03-12-2017 18:34 | BGbasket.com

Атлетик прекъсна серията от две поредни загуби и се върна на победния път в мъжката А група. В среща от западния регион тимът победи у дома Рилски спортист -2 с 93-57. С изключение на началните минути, домакините имаха предимство през повечето време на срещата и спечелиха убедително. Ключово за успеха се оказа силното второ полувреме, в което Атлетик отбеляза 43 точки срещу едва 17 за своя съперник.

 

Това бе седма победа за столичния тим, който има и две поражения. Съперникът им е с баланс 1-7. В следващия кръг Атлетик почива, докато Рилски спортист -2 приема Балкан -2.

 

Началото на мача бе много оспорвано с честа смяна на водачеството и висока резултатност. Гостите направиха серия от 10-2 и се откъснаха с няколко точки в средата на първата част. Отговорът на Атлетик обаче не закъсня. Баскетболистите на Николай Хаджиев вкараха 11 безответни точки и след десет минути игра водеха с 32-27. През втория период домакините продължиха да увеличават разликата в своя полза и на почивката авансът им бе 10 точки.

 

След паузата Атлетик напълно контролираше събитията на терена. Тимът поведе с 23 точки преди последните десет минути, а до края направи успеха си още по-изразителен.

 

Най-резултатен за победителите бе Тодор Захариев с 20 точки, като той има и 9 борби. Станислав Славейков отбеляза 18 точки, 13 има Даниел Запрянов.

 

За Рилски спортист -2 Мирослав Васов завърши с 27 точки и 9 борби. Кристиян Колев се отчете с 11 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АТЛЕТИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ -2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Атлетик, Рилски спортист -2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи