Академик с трети пореден успех


Академик с трети пореден успех
03-12-2017 18:52 | BGbasket.com

Академик София записа трета поредна победа в мъжката А група. Баскетболистите на Иван Коцев спечелиха като гост срещу Балкан -2 с 83-77. Двубоят бе много оспорван, като победителят не бе ясен до последните минути. След този мач Академик е с пет победи и три поражения, докато „зелените“ са с баланс 2-6.

 

В следващия кръг Балкан -2 гостува на Рилски спортист -2, докато Академик София посреща ЦСКА.

 

Двубоят започна с леко предимство за гостите. Постепенно обаче домакините заиграха по-добре и поведоха с 5 точки, но в края на първата четвърт резултатът бе 21-20 в полза на Академик. Подемът в играта на гостите продължи и в началото на втория период. Балкан -2 обаче отвърна със серия от 13-4 и на почивката се оттегли с минимален аванс от една точка.

 

След паузата играта бе много равностойна. Двата тима оставиха интригата за заключителната четвърт, която започна при резултат 58-56 в полза на баскетболистите на Венцислав Стоев. След оспорвани първи минути гостите взеха инициативата и дръпнаха с 8 точки. Балкан -2 намали изоставането си на 4 точки 33 секунди преди сирената, но нямаше сили за пълен обрат.

 

Най-резултатен за победителите бе Красимир Димитров, който завърши с дабъл-дабъл от 23 точки и 12 борби. С 20 точки се отчете рожденикът Георги Дамянов, 16 има Костадин Лазаров, Марио Мирчев вкара 11, а с 10 е Камен Пенчев.

 

За Балкан -2 Радослав Кочев отбеляза 26 точки. Александър Илиев има 14. С дабъл-дабъл от 13 точки и 10 борби е Румен Василев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН -2 - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Балкан -2, Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи