Прогнозите на Бойко Младенов: Основният проблем на Лукойл е Станимир Маринов


Прогнозите на Бойко Младенов: Основният проблем на Лукойл е Станимир Маринов
08-12-2017 20:00

Преди деветия кръг от НБЛ отново се доверихме на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци в първенството.

 

Ямбол - Черно море Тича

Със сигурност има умора в отбора на Черно море, но като се има в предвид какви проблеми има в Ямбол, най-вероятно варненци ще спечелят мача. В Ямбол се играе малко по-трудно, но Черно море е по-класният отбор. Моряците изиграха вече няколко мача в този състав, обиграха се и ще спечелят без проблем. Не вярвам да подценят съперника си. Ако нещата тръгнат в лоша посока за Черно море, най-вероятно умората ще си е казала думата. Няма как да подценят този отбор в собствената му зала, защото, ако дадат глътка въздух на баскетболистите от Ямбол, те винаги могат да ги изненадат неприятно. Проблемът на Ямбол е, че в отбора няма типични центрове, а Черно море разполага с доста големи играчи под коша. Това е голямата разлика между двата отбора. Играчите на Черно море спечелиха важни мачове и понатрупаха самочувствие. Смятам, че Ямбол много трудно може да поднесе изненада в този мач. Тимът на Иван Чолаков наистина има нужда от висок играч и срещу Черно море ще изпитва сериозни затруднения. Варианттите за победа на домакините са да им тръгне стрелбата от далечно разстояние и да направят центорвете на съперника си безполезни или високите играчи на Черно море да натрупат фаулове.
Фаворит: Черно море Тича

 

Берое - Академик Бултекс 99


Време е вече Берое да победи. Не мога да разбера какво се случва в тима от Стара Загора. Те имат добра селекция, играчи на добро ниво и е време вече да покажат за какво са в този отбор и защо им се плаща. Ако проблемът беше психологически, да им бяха назначили психолог. Явно не е това. Проблемът им е в това, че имат ужасно много контузии и не са се обиграли. Баскетболистите на Беоре вече са опрени до стената. Никой няма да ги набие, ако загубят. Може само малко да потичат повече на другия ден. Наистина им е време за победа. Не успяха във Варна, сега ще запиша успех срещу Академик Бултекс.
Фаворит: Берое

 

Левски - Лукойл Академик


Това е дербито на кръга. И двата отбора са с традиции в баскетбола. Левски няма какво да губи в този мач и това е много голямо преимущество. Имат човека- отбор Станимир Маринов. Наистина ротацията им понякога е къса, но големият им коз в този мач е, че няма за какво да се притесняват. Трябва да излязат на игрището и да покажат съвсем спокойна игра. Очаквам изненада. След като стана ясно, че Тити е наказан и няма да води отбора в събота, сблъсъкът ще е равностоен - Митко Ангелов срещу Жоро Давидов. Със сигурност това съперничество между треньорите ще е едно от най-интересните неща в мача. Дори ще отида в залата, за да гледам. Основната задача на Лукойл Академик ще бъде да спре Станимир Маринов. Той направи много силни мачове и освен да вкарва, може и да подава. Много е разнобразен и ще ми бъде интересно да видя как ще се справят треньорите на Лукойл с този проблем. Един Станимир може да бие Лукойл. Разбира се, ще му трябва подкрепа и от останалите в отбора. Но е достатъчно да бъде такава заплаха, че да разиграе другите баскетболисти да бъдат също опасност. Това, че Левски ще играе без напрежение е много важно. Никой не очаква от тях задължителна победа. Надявам се да стане красив мач.
Фаворит: Левски

 

Рилски спортист - Балкан


И двата отбора са непостоянни. Отбори с две лица. Абсолютно равностойни са. Домакинското предимство дори няма никакво значение тук. Гарантирам, че единият отбор ще играе много по-лошо от другия. Предимството на Балкан е това, че в отбора има изявено ядро от българи. Христо Захариев и Павел Иванов играят добре заедно и тяхното присъствие на терена е много важно. Имат някакви американци, които имат добри изяви. Аз си мислех, че тази година вече трябва да е годината на Удо. След като две години работиш в един отбор и сменяш дългогодишен треньор, който е установил някакъв ред в този отбор, би трябвало да надграждаш. Очакваше се първият сезон да му е по-слаб, макар че в края се представиха добре. Но трябваше да продължат там, откъдето бяха спрели. А това не го виждам. Отборът пак е нов, пак има ротации на някакви американци постоянно. Според мен много трудно така може да се изгради постоянство в един отбор.
Фаворит: Балкан

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Академик Бултекс 99, Левски, Балкан, Ямбол, Рилски спортист, Черно море Тича, Берое, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи