22 СУ взе Купа Манченко


22 СУ взе Купа Манченко
(сн. БФБ)
09-12-2017 19:15 | basketball.bg

22 СУ спечели ежегодния турнир за девойки по баскетбол 3x3 "Васил Манченко". Момичетата на преподавателката Рени Николова триумфираха в напреварата, която се проведе днес в столичната зала "Румен Пейчев".

 

Победителите минаха като на парад в групата си с четири победи: над 73 СУ с 10-5, 31 СУЧЕМ с 11-6, СМГ с 11-6 и 7 СУ с 11- 6. В полуфинала те се справиха категорично с 35 СУ с 12-2. Във финала, в който получи най-силна съпротива, отново записа победа над дебютанта в турнира 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" с 12-3.

 

Победителките получиха смартфони, а една от тях - Виолета Григорова, прибави 100 лв от наградния фонд - по 50 за най-полезен играч на турнира и за стрелец №1.

 

178-сантиметровата Виктория Койчева също заслужи ваучер за покупка за 50 лв. Тя бе най-добрата в борбата под коша за миналогидишния шампион 119 СУ, а и не само. Легендата на българското съдийство Валентин Лазаров я номинира за MVP, но в полуфинала след четири лесни победи в група Б тя и съотборничките и отстъпиха с 6-12 пред изненадата на турнира 31 СУЧЕМ.

 

Калина Иванова, която е моторът на "Бастилията", стана и първият шампион на София в стрелба от 3 точки за девойки с 4 от 10 удара във втория финален етап. Десет състезателки стартираха, а пресявката с по 5 успешни от 9 удара преминаха цели четири.

 

Специалната купа за шампиона на София на тройки на името на Георги Панов-Гецата, който внезапно ни напусна преди една година, връчиха неговата съпруга Виолета и син - Георги.

 

Организаторите от фамилия Манченко направиха дарение - подвижен кош на домакините от БК ЦСКА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи