Лукойл излъга Левски 2014 в зрелищен мач


Лукойл излъга Левски 2014 в зрелищен мач
(сн. lap.bg)
10-12-2017 19:50 | BGbasket.com

Лукойл Академик спечели дербито с Левски 2014. Баскетболистите на Георги Давидов се наложиха над своя съперник с 84-78 в зрелищен и оспорван мач, изигран в столичната зала „Универсиада“. Двата отбора изиграха един от най-интересните двубои от началото на сезона, с много тактическо надлъгване и смени на водачеството. В тази среща домакините бяха без старши треньора си Константин Папазов, който е наказан.

 

След този мач Лукойл Академик е със седем победи и само едно поражение, докато съперникът им е с баланс 4-4.

 

В следващия кръг Лукойл Академик гостува на Рилски спортист, докато Левски 2014 посреща Черно море Тича.

 

Двубоят стартира с лек куриоз, като в стартовия състав на Лукойл Академик по погрешка бе записан юношата Красимир Димитров и се наложи да стартира от първата минута, макар да престоя на терена само секунди. Левски не успяваше да противодейства по никакъв начин на центъра на гостите Кийт Клентън в началото, но стрелбата им проработи и "сините" се държаха в мача.

 

Страхотни индивидуални изяви на Станимир Маринов почти изравниха играта, а две поредни тройки - на Алекс Симеонов и Веско Веселинов - за първи път дадоха преднина на домакините в края на първата част. Лукойл завърши без кош първата четвърт и започна без кош от игра и втората, а серията на Левски стана 15-1.

 

"Студентите" продължиха да бележат само от наказателната линия в продължение на пет минути, но за сметка на това успяха да вкарат 7 безответни точки, за да намалят изоставането си от 8 само до една. Левски завърши полувремето с три поредни тройки, за да се оттегли с 5 аванс на почивката. "Сините" бяха вкарали общо 7 тройки само през това полувреме, а генерално имаха и повече атаки в неговото протежение.

 

Лукойл изравни бързо след паузата, до 50-50 и веднага след това поведе в резултата. Отново Клантън, с помощта на Димитър Димитров и Асен Великов бяха в основата на обрата, но Левски отговори със серия от 12-0, за да вземе най-големия си аванс от 10 точки - 62-52.

 

Още един мач не мина без съдийски грешки, като в решителен момент в края на третата част бе отсъдено спорно четвърто нарушение на Никола Маравич, а след протестите на съотборниците му бе изгонен за пет лични нарушения. Веднага след това реферите "върнаха жеста" с техническо на пейката на Лукойл Академик, след фаул на Джъстин Нокс. Преди това обаче Божидар Аврамов бе изравнил със страхотна тройка за гостите, а последната четвърт дойде при пълен паритет 64-64.

 

За три минути и половина двата тима си размениха само по един кош, а равенството си стоеше на таблото до 72-72. Последва нов обрат, в който Аврамов пак изигра решаваща роля с тройка. Станимир Маринов пак изравни от наказателната линия, преди Христо Николов да отговори с две точки от фаула. Левски опита няколко пъти от тройката в последната минута, без успех.

 

Най-резултатен за победителите бе Божидар Аврамов, който завърши с 19 точки. Кийт Клантън има 17, с 16 е Джъстин Нокс, 13 вкара Димитър Димитров.

 

За Левски 2014 отново силно игра Станимир Маринов, който записа 21 точки. С 15 е Веселин Веселинов, 14 отбеляза Никола Маравич, а Алекс Симеонов добави 13.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски 2014, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи