Берое Стара Загора с ключова победа в Адриатическата


Берое Стара Загора с ключова победа в Адриатическата
(сн. lap.bg)
10-12-2017 14:50 | BGbasket.com

Берое Стара Загора записа много важна победа в Адриатическата лига за жени. В изместен мач (повече информация ТУК) срещу Плейоф Ултра българският тим се наложи с резултат 76-68 в зала „Общинска“ в Стара Загора.

 

Така до момента и двата тима делят третото място в група А с актив 4-5, но Берое победи с 8 точки, а загуби с 5 в директните мачове между тях. Трешневка 2009 е с 4-4 до момента и има голям шанс да се изравни с тях след края на настоящия предпоследен кръг. Напред в турнира продължават първите четири отбора в групата, така че един от трите ще отпадне.

 

В последния кръг старозагорки ще срещнат последния в класирането – Истанбулски университет, който е единствен без победа, в Стара Загора на 20 декември.

 

В началото на мача Берое поведе в резултата и остана напред до края на откриващия период. В края на полувремето обаче съперникът обърна и поведе с 36-33 на почивката. В последните атаки на оспорвана трета част домакините отново успяха да излязат напред с малка разлика, а 4 минути преди сирената резултатът беше равен. Отлична серия от 13-5 в донесе и победата с необходимата разлика на Берое.

 

Тиара Банкс избухна с 35 точки и 11 борби за успеха на отбора си, 16 отбеляза Алиша Уомак, а с 10 точки се отчете капитанът Ралица Нанева.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПЛЕЙОФ УЛТРА - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи