Дий Бост: Ще играя за националния отбор


Дий Бост: Ще играя за националния отбор
(сн. lap.bg)
14-12-2017 20:28

Американецът с български паспорт Дий Бост потвърди, че ще играе за България по време на мачовете от световните квалификации през февруари. Той пропусна първите две срещи, тъй като се състезаваше в отбор от Евролигата – Жалгирис. Гардът обаче се раздели с литовския гранд и ще продължи кариерата си в Страсбург, което ще му позволи да облече отново националната фланелка.

 

„Определено ще съм на разположение на националния отбор. Ще дойда за мачовете, бъдете сигурни. Сега в Шампионската лига няма да има какво да ме спре.“, заяви Бост пред „Тема спорт“.

 

Той сподели, че му харесва да играе в националния отбор и изрази съжаление, че България не е спечелила и мача с Финландия. „Според мен трябваше да вземем две победи. Можехме да спечелим мача с Финландия, но малко не ни стигна. Когато дойда обаче, ще променим тази ситуация. Вярвам, че можем да се справим с Чехия и Финландия. Важното е да играем като колектив.“, добави баскетболистът.

 

Бост е оптимист, че тимът ни ще се класира за следващата фаза на квалификациите. „Вярвам, че ще продължим, не се съмнявам в това. Имаме силни играчи. В отбора ни са Сашко (Везенков), Павел (Маринов) и Станимир (Маринов), които се справят отлично.“

 

Той разкри и как се чувства след контузията и защо вече не е част от състава на Жалгирис. „Чувствам се добре, контузията ми отмина и съм в перфектно състояние. Това, което искам в момента, е да играя. Затова реших и да си тръгна от Жалгирис и да подпиша със Страсбург. След като се възстанових от травмата, бях готов да помогна на отбора, но треньорът реши да ограничи минутите ми и вече имаше друго виждане. Затова приех и възможността да се върна във Франция, където съм играл и преди. В Жалгирис просто не ми дадоха възможност да покажа на какво съм способен.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дий Бост, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи