Прогнозите на Бойко Младенов: Лукойл ще победи и това не е fake news


Прогнозите на Бойко Младенов: Лукойл ще победи и това не е fake news
15-12-2017 20:11 | BGbasket.com

Преди десетия кръг от НБЛ отново се доверихме на компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Прогнозите му в предишния кръг бяха сериозно критикувани от треньора на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров - Удо, който посъветва бившия център да следи събитията, за да не се получват, както той използва израза fake news. Младенов не пропусна да върне жеста.

 

Рилски спортист - Лукойл Академик
Категорична победа за Лукойл Академик и това не е fake news. Това е по-добрият отбор. Мачът в Самоков със сигурност ще бъде тежък. Рилски имаше добра серия от победи, но последният им мач беше слаб. Може да има натрупана умора. С цел да не ми се обиди ръководствтото на Рилецо, ще дам ПРОГНОЗАТА, че вероятно тимът от Самоков ще загуби. В баскетбола се случват тези неща - единият отбор да победи, другият да загуби. Няма нужда някой да се сърди, когато се дават прогнози. Лукойл Академик тепърва ще трупа самочувствие и опит с новия треньор. Битката е между двама млади треньори. Удо има повече опит. Той е старши - треньор вече втори сезон, но пък за сметка на това Жоро Давидов има доста по-сериозни баскетболни познания. Той се е учил от доста по-добри треньори и макар, че не е бил в Бостън Колидж. На него му е гласувано доверие да води този отбор, който не е с 11 победи, а с 11 титли в България. Той няма голям опит като старши-треньор, но пък е играл в сериозни отбори, печелил е титли и има шампионски манталитет за разлика от Удо.
Фаворит: Лукойл Академик

 

Ямбол - Академик Бултекс 99
Домакинският фактор в Ямбол е много важен.Там и стените помагат. Когато играе в зала "Диана", отборът е съвсем различен. Все пак има много проблеми в Ямбол. Най-големият е отсъствието на Ники Върбанов. Не могат да намерят център, който да го замести. Това е голям минус за тях. Мисля, че ще загубят този мач. Играчите на Академик Бултекс са в по-добра форма. По-уморени са заради мачовете от Балканската лига, но пък за сметка на това са по-комплектован отбор, имат състезатели на всички позиции и по-дълга пейка. В Ямбол винаги се случват изненади. Тръгне ли им играта на външните играчи, защото те вътрешни нямат, са трудни за опазване. Ако домакините успеят да спечелят срещата, ще бъде със стрелба от тройката и бърза атака.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Берое - Спартак Плевен
Въпреки, че Берое има доста проблеми, в Спартак проблемите са по-големи. Прогнозирам победа за Берое. Наистина отборът има много неприятности. Напускат състезатели, имат лоша серия от мачове, но това е двубоят, с който трябва да се върнат на победния път. Да, на играчите на Спартак Плевен са им платили заплатите, ще бъдат малко по-спокойни, но те са гости и като гости са по-слаб отбор. Имат безобразна стрелба от тройката и бъдат ли оставени да се развяват по терена със сигурност ще бъде много трудно някой да ги спре. Но мисля, че Любо Минчев е готов за този мач, знае силните и слабите страни на съперника и няма да бъде изненадан.
Фаворит: Берое

 

Левски - Черно море Тича
И двата отбора играят добре. Левски имаше тежък мач с Академик Бултекс в Балканската лига. Спечелиха го трудно, вложиха много. Със сигурност баскетболистите на Тити Папазов ще имат някакви проблеми в подкошието, но ще са добре подготвени тактически. Ще спечелят този мач, ако умората не си каже думата. За съжаление домакинският фактор няма никакво значение. Зала "Универсиада" изглежда пуста. Надявам се с добри игри , отборът да върне публиката в залата. Обстановаката в Левски тази година е доста по-специфична. Отборът играе по-освободено. Всичко е концентрирано около Станимир Маринов, но не само той се представя силно. Виждаме и млади момчета, които играят добре. Личи си, че отборът е тръгнал в добра посока. Това, че играчите се познават добре е големият коз на Левски. Високият център Драган Тубак пък е най-големият плюс на Черно море. Този мач ще бъде тактическо надлъгване между треньорите на двата отбора.
Фаворит: Левски

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Академик Бултекс 99, Левски, Ямбол, Рилски спортист, Черно море Тича, Берое, Лукойл Академик, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи