Тити Папазов за младежкия национален тим: Назрял е моментът за успехи, искам да осъзнаят отговорността


Тити Папазов за младежкия национален тим: Назрял е моментът за успехи, искам да осъзнаят отговорността
(сн. lap.bg)
15-12-2017 12:00 | BGbasket.com

Новият старши треньор на националния отбор за младежи, до 20 години Константин Папазов коментира избора на БФ Баскетбол, както и целите и задачите пред тима, който ще води на Европейското първенство през лятото на 2018-та.

 

България ще организира шампионата за младежи в Дивизия Б, а надеждите са за място в елита за набор 1999.

 

Папазов вече е бил наставник на национални отбори - три пъти на мъже, един на жени, и веднъж - помощник треньор.

 

Предизвикателството да работи с по-млади сега обаче безспорно вълнува настоящия старши треньор на Левски.

 

Неслучайно и голяма част от играчите, които ще представляват България следващото лято, са и в състава на Левски този сезон.

 

"Аз винаги съм твърдял, че върхът в кариерата на един треньор е да работи с националния отбор. Мотивацията, усещането, когато свири химнът, са различни," заяви в интервю за BGBasket.com Папазов.

 

"Безспорно това е едно много талантливо поколение, от което силно се надяваме, че трябва да търсим промяната. Важно е да се създават играчи, но един успех би помогнал много. Въпреки че Русия, Словения, Полша са в тази дивизия, важното е с това талантливо поколение да се опитаме да направим резултати. Доста от тях вече имат сериозно присъствие - Йордан Минчев, Иван Алипиев, понякога върху тях пада отговорността да се решават мачове. Според мен старанието ще е огромно," сподели очакванията си Тити.

 

"Няма човек на света, който може да обещае, че ще се класираме сред първите три. Но аз ще съм най-щастливият, ако играчите от първия ден осъзнаят отговорността да играят за България и да играят сърцато. Имаме играчи със сериозен потенциал и мисля, че е узрял моментът да постигнем по-добър резултат," продължи той. "Една от големите слабости на нашия баскетбол е, че до 23 години ги смятаме за малки. В големите отбори има по двама поне като Данчо и Иван."


"Георги Глушков бе категоричен, че трябва аз да водя отбора, ако първенството е в България. Много ми се иска да радваме хората. Хората ще дойдат, те обичат България, радват се повече на младите, така че залата ще е пълна. Оттам-нататък колко ще спечелим ние зависи от поведението и представянето ни на терена," смята специалистът.

 

"За мен е важно те да осъзнаят значимостта на това събитие. Интересът на колежите към Иван Алипиев и интересът от НБА към Йордан Минчев доказват, че трябва да имаме самочувствие," завърши Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Константин Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи