ИУ на крачка от перфектния полусезон


ИУ на крачка от перфектния полусезон
15-12-2017 16:23 | BGbasket.com

Отборът на ИУ Варна записа девета победа от девет мача в източния регион на мъжката А група. Като гост в Бургас тимът се наложи над Делфин със 76-69, а до успеха стигна в последната част от мача. Варненци продължават да са еднолично на върха в класирането, а бургазлии са четвърти с 4 победи и 5 загуби. В последния от първия полусезон ИУ ще гони перфектния актив като гост на Берое -2, а Делфин ще гостува на Шумен.

 

Домакините започнаха мача отлично и бързо натрупаха преднина през първата част, като след добра серия в края й се откъснаха с 14 точки напред. ИУ обаче реагира веднага и бързо наклони везните в своя полза до почивката, за да стопи дефицита си и да поведе с 41-39. Много оспорвана трета четвърт доведе до логично равенство – 58-58. Още в началото на последната десетка варненци взеха водачеството и успяха да останат напред до края, въпреки че съперникът остана близо в резултата.

 

По 22 точки за победителките записаха Николай Николов (8 борби) и Николай Георгиев (11 борби), а с 21 точки плюс по 8 борби и асистенции се включи Ивайло Тодоров.

 

За Делфин най-резултатен с 26 точки беше Ростислав Тончев, който добави 9 борби и 5 асистенции, а Манол Тончев се отчете с 24 точки и 6 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕЛФИН - ИУ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Делфин, ИУ Варна, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи