Нора Рангелова: Треньорите трябва да спрат да очакват домакинско съдийство


Нора Рангелова: Треньорите трябва да спрат да очакват домакинско съдийство
сн. БФБ
16-12-2017 12:03 | Арена Баскет | BGbasket.com

Генералният мениджър на Българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова официално бе обявена за Президент на Юридическата комисия на ФИБА в началото на месеца.

 

Рангелова ще е председател на Юридическата комисия до края на действащия й мандат до 2019 г. Ефективно тя ще заеме длъжността на 1 януари 2018 г.

 

"Тази комисия разглежда всички документи, които ФИБА приема," разказа за задълженията тя пред "Арена Баскет" по БНТ.

 

Рангелова бе комисар на Европейското първенство през миналата есен и сподели интересни случки от Тел Авив. "Имаше доста искри на един от мачовете на Италия. Еторе Месина дойде до масата и каза, че заради мен е получил техническо нарушение. После дойде и като един истински джентълмен ми се извини," разказа тя. "Но той бе прав, бе грешка на един от секретарите на масата. Но и мачът бе решен, не повлия грешката."

 

"Големите отбори бяха дошли с нагласата, че съдийството ще е слабо и се опитваха да въздействат," отбеляза тя за шампионата.

 

"Треньорите в България, и не само в България, в доста страни, трябва да спрат да вярват, че трябва да има домакинско съдийство. Очакват домакинска подкрепа. А няма такова нещо никъде по света. Трябва да си променим мисленето," посъветва Рангелова.

 

Тя сподели, че не подкрепя мнението да няма чужденки в женското баскетболно първенство, като нейното мнение е, че може да има една, но класна чуждестранна състезателка.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Елеонора Рангелова
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини