Берое Стара Загора се класира за следващия етап на Адриатическата лига


Берое Стара Загора се класира за следващия етап на Адриатическата лига
(сн. lap.bg)
20-12-2017 19:46 | BGbasket.com

Берое Стара Загора прескочи груповата фаза на Адриатическата лига за жени. Тимът ни осигури място в следващия етап, след като победи категорично Истанбулски университет със 105-46 у дома.

 

Тимът от Стара Загора завършва редовния сезон с пет победи и пет загуби, като ще заеме четвъртото място в крайното класиране в своята група. Все още предстоят да се изиграят два мача, но те на практика вече са без значение за тима на Таня Гатева. Дори и Трешневка 2009 да загуби от Цървена Звезда, отборът също ще е с баланс 5-5, но ще е преди българския тим в класирането, тъй като има предимство в директните мачове. Другият ни съперник за място в следващия етап – Плейоф Ултра, вече няма как да изпревари Берое Стара Загора. Дори и да победи Будучност, отборът от Босна и Херцеговина отпада от състезанието заради по-лошата точкова разлика в тройната въртележка между трите отбора.

 

Останалите два тима от групата, които продължават в следващия етап, са Цървена Звезда и Будучност, които отдавна си осигуриха първите две места. Истанбулски университет завършва на последната позиция с десет загуби.

 

Берое Стара Загора не срещна никакви проблеми срещу Истанбулски университет и взе инициативата в мача още в самото начало. Тимът започна да трупат разлика, като след десет минути игра водеше с 26-9. През втория период баскетболистките на Таня Гатева продължиха да увеличават аванса си, който на почивката достигна 25 точки. Подемът в играта на българския тим продължи и след паузата. Берое Стара Загора изигра много силна трета част, след която поведе с 39 точки и до края мачът се доиграваше.

 

Най-резултатна за успеха бе Тиара Банкс, която завърши с 18 точки. Евгения Нацкина отбеляза 16, 15 има Петя Бояджиева, с 12 е Бритни Райт, 11 добави Ралица Нанева, а с 10 точки и 11 асистенции се отчете Ивона Илиева.

 

За Истанбулски университет Шеввал Акалан вкара 13, 11 отбеляза Шенай Зейбек. С по 10 са Джерен Тайлан и Берна Сан.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - ИСТАНБУЛСКИ УНИВЕРСИТЕТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора, Истанбулски университет
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи