Таня Гатева: За нас няма слаби отбори, битката ще е голяма


Таня Гатева: За нас няма слаби отбори, битката ще е голяма
(сн. lap.bg)
27-12-2017 13:30 | Мария Маринова

България отново ще има национален отбор за жени до 20 години. За старши треньор на тима бе избрана Таня Гатева, която през лятото бе начело на девойките до 18 години. По този повод BGbasket.com се свърза с нея, за да ни разкаже повече подробности около състава и целите пред отбора. Гатева бе категорична, че конкуренцията е голяма и на тима ни му предстои голяма битка.

 

„Отново ще попаднем в група със силни отбори, вече за нас няма слаби. Битката ще е голяма, но силно се надявам, че ще се представим достойно, както миналата година. Искам да имаме колектив и момичетата да разкрият възможностите си. Това е най-важното.“, заяви тя.

 

Старши треньорът на тима ни сподели, че вече има някаква яснота около баскетболистките, на които ще разчита. „Хубавото е, че тази година горе долу всички, които ще бъдат в състава, получават доста повече игрово време. Мисля, че това ще окаже положително влияние.“, сподели тя и добави: „Вече съм набелязала някои от момичетата, които ще бъдат в състава. Има три, които играят навън – Катрин Стоичкова (Италия), Янина Тодорова (Германия) и Анна Раденкова (САЩ). Другите баскетболистки, на които ще разчитам, са от българското първенство.“

 

Тепърва ще става ясно кои специалисти ще влязат в щаба й като нейни помощници. „Още не мога да кажа със сигурност, има някои неща за довършване. След Нова година ще има повече яснота, просто изчаквам някои хора.“, заяви Гатева.

 

Програмата за подготовката също предстои да бъде уточнена. „Чакам да разбера от федерацията колко дни ще имаме и кога ще свърши женското първенство. Няма да има проблем с подготовката, вече имаме опит.“, добави треньорът.

 

Таня Гатева сподели, че на този етап пред отбора няма поставени конкретни цели. „Ще играем мач за мач. На този етап в националния отбор не може да си поставяме цели. Стараем се, гледаме да изкараме максимума и каквото стане.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20), Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи