От Варна с любов...


От Варна с любов...
27-12-2017 20:15

Ако колективът е мерната единица за успех в отборните спортове, то този сезон Черно море Тича трябва да спечели не само шампионската титла, а и Купата на България. Уви, нещата не са така прости. Отборът воден от треньорския тандем Дарин Великов - Галин Стоянов - Патрик беше поставен пред сериозно изпитание още преди старта на сезона. Заради стари задължения, клубът получи забрана за картотека на нови играчи и се наложи да започне участието си в НБЛ с децата от школата и капитана на тима Веселин Георгиев. На трибуните в залата останаха Симеон Илиев, Николай Грозев, Велислав Гълъбов, Драган Тубак, Милян Боцка, Цветослав Острев и Николай Николов. Стояха и гледаха безпомощни, как отбори, с които не би трябвало да имат никакъв проблем на терена, бият "бебета" с 20 и повече точки. Мина време, който каквото трябваше да забави, за да ги прецака, го забави. Няма да назовавам имена, те ще се познаят.

11.11.2017 г. се оказа щастливата дата за Моряците. В пълен състав, в препълнената зала "Христо Борисов" с подкрепата на вярната си публика, те излязоха на игрището, поведоха с 18-0, победиха с 81-71 и заявиха нещо много важно. Черно море Тича ще бъде фактор този сезон. Не само заради 220-сантиметровия сръбски център Драган Тубак, който е непреодолим. Заради сърцата, които имат тези играчи. Въпреки, че като се замисля, в отбора има едва един състезател от Варна - Мартин Коцев. Тези момчета оставят сърцата си на игрището така, все едно са родени на брега на морето.

 

Със сигурност, ако не сте присъствали на мач в морската столица, сте пропуснали да усетите какво означава заряд. Ей, публиката наистина ги обича!

 

Та, да си дойдем на думата... Черно море излезе от кризата и започна да гази. Да, в последните няколко кръга нещата не вървят. Страничните фактори ги спомена страши-треньорът на тима Дарин Великов след последния мач с Рилски спортист. Едва ли има какво да се каже повече по темата.

 

Но без оправдания. Всичко се връща. Те се върнаха по-силни и готови за още победи.

Наскоро изгледах една тренировка на тима. Ако знаят другите отбори, че за тях работата е забавление и удоволствие, ще им завидят. Е, понякога вдигат нервите на треньора си, но пък в кой ли отбор всичко върви по мед и масло.

 

"Ето това е играта ви", крещи Дарин Великов в залата на една следобедна тренировка. Всички са доволни от добре свършената работа. Българо-сръбската реч витае из залата. Чуват се похвали от тук - от там. Засега, всичко върви добре. Малките препятствия не спъват отбора, правят го по-силен и по-устремен към целите този сезон.

 

Ясно е, че Черно море Тича няма да спечели титлата. За купата, не знам. Но те спечелиха сърцата на феновете си в зала "Христо Борисов". За почитателите на баскетбола ще кажа само това. Написано от Варна с любов...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи