Дарин Великов: Обединението на Лукойл с Левски е положително


Дарин Великов: Обединението на Лукойл с Левски е положително
(сн. lap.bg)
04-01-2018 16:16 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов смята, че случващото се между Лукойл и Левски ще има положително влияние. Според него, в случая няма нарушение на наредбите.

 

„За мен това сливане е положително. Първо на една голяма компания като „Лукойл" им отива един голям отбор. Спортът е свързан с публика, с влияние. Левски има влияние в цяла България като привърженици. Не може такива големи градове като София, която е двумилионна, да няма силен баскетболен отбор. Големите градове трябва да имат силни отбори. Никакви наредби не са нарушени в нашето първенство. Тук няма обединение на два клуба, а има смяна на спонсор", заяви Великов.

 

В събота Черно море Тича приема обновения тим на Академик в среща от мъжкото първенство. В този двубой Великов най-вероятно няма да може да разчита на Милиян Боцка и Драган Тубак.

 

„Милян Боцка и Драган Тубак са си в Сърбия в момента, но причината за това са не празниците, а работната им виза. Знаете, че всяка година има един такъв период, в който те трябва да са извън България тогава, когато се оформят документите им.  Мисля, че за мача с Академик в събота няма да мога да ги използвам. Има някаква вероятност при Тубак документите да бъдат оформени малко по-бързо. Почти приемаме факта, че най-вероятно ще отсъстват и двамата за този двубой. Отсъствието им не ме притеснява. Това ще даде възможност отново някои от юношите да бъдат включени в състава за този мач.", коментира наставникът.

 

Великов сподели и очакванията си за този двубой. „Предстои ни един мач с много неизвестен противник. Неизвестен, защото не знаем в какъв състав ще пристигне съперникът ни. Имаме информация за 7-8 техни състезатели, но все още нищо не е сигурно. Смятам, че и без Тубак и Боцка ще се поздравим с успех. За нас е много важно в събота да победим, предвид загубите, които инкасирахме в последните няколко мача".

 

Старши треньорът на Черно море Тича коментира още веднъж и жребия за Купата, който изправя варненския тим срещу Левски: „Когато теглиха жребия, вече имах някаква информация за това, което предстоеше да се случи с Левски. Става почти невъзможно, особено в два мача, да преодолеем тима на Левски Лукойл.  Ще се опитаме да ги изиграем на ниво, за да може това наше представяне да ни помогне за първенството“, завърши Великов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи