Везенков и Барселона удариха лидера в Евролигата


Везенков и Барселона удариха лидера в Евролигата
(сн. euroleague.net)
05-01-2018 00:04 | BGbasket.com

Александър Везенков и Барселона записаха важна победа в Евролигата. В среща, която се проведе в „Палау Блауграна“, те спечелиха срещу водача във временното класиране ЦСКА Москва с 85-72. Домакините изиграха един от най-добрите си мачове през този сезон. Те контролираха събитията на терена през повечето време и напълно заслужиха успеха.

 

Александър Везенков се появи в игра в края на първата част и бе на игрището близо 18 минути. За това време той се отчете с 5 точки, 4 борби и 1 асистенция.

 

Победата бе втора поредна за Барселона в Евролигата и общо шеста от 16 мача. Въпреки поражението, за момента ЦСКА Москва продължава да е лидер във временното класиране с баланс 12-4.

 

Началото бе много силно за домакините, които бързо поведоха с двуцифрена разлика при 21-11, като след първата част преднината им бе 8 точки. Подемът в играта на каталунците продължи и през втория период. Те увеличиха разликата в своя полза до 16 точки, а принос имаше и Александър Везенков, който се включи много добре. В края на полувремето обаче последва спад в играта на испанския гранд и след серия от 14-3 ЦСКА Москва стопи пасива си само на 5 точки преди почивката.

 

След паузата гостите се доближиха на 3 от своя съперник. Играчите на Барселона обаче постепенно започнаха отново да влизат в ритъм и преди заключителните минути преднината им отново стана двуцифрена – 11 точки. Баскетболистите на Сито Алонсо направиха серия от 9-0 в началото на последната четвърт и на практика сложиха край на надеждите на руския гранд за обрат.

 

Най-резултатен за успеха бе Петери Копонен с 13 точки. За ЦСКА Москва с 23 се отчете Нандо Дьо Коло.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - ЦСКА МОСКВА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Барселона, Александър Везенков, ЦСКА Москва
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи