Сашо Везенков: Бяхме №1, но нямахме публика


Сашо Везенков: Бяхме №1, но нямахме публика
(сн. lap.bg)
05-01-2018 13:22 | BGbasket.com

Спортният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков обясни причините за решението петролната компания да стане основен спонсор на Левски. Според него, Лукойл Академик е бил най-успешният отбор в България, но му е липсвала публика.

 

„Бяхме №1 в България, но нямахме публика. Това е най-важното. Отбори без публика не са успявали в дългосрочен план. Надявам се, че Левски ще прегърне идеята и привържениците ще помогнат за пробив в Европа. Шампионска титла значи много, но се надяваме, че ще имаме отбор в групите на европейските турнири.“, заяви Везенков по време на пресконференция днес.

 

Той бе категоричен, че Академик няма да бъде оставен на заден план, като идеята е в отбора от Правец да се развиват млади състезатели. „Относно детско-юношеската школа сме говорили години наред. Целта ни е да превърнем Правец в център на баскетбола. В Сърбия МЕГА Визура играе с млади играчи и свои кадри на много високо ниво, включително и в Адриатическата лига. Ще привличаме играчи от цяла България, като ще разчитаме предимно на наши. Надявам се в следващите години да бъдем сериозна конкуренция на останалите отбори."

 

Академик ще бъде отбор, изцяло създаден от млади играчи. Моето виждане е, че покрай тях трябва да има и малко по-опитни играчи. Имам пълната подкрепа на ръководството. Мисля, че догодина Академик ще изглежда съвсем различно. Правец е идеалното място за създаване на състезатели.“, добави Везенков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Левски 2014, Академик, Сашо Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи