Тодор Стойков: Всичко е в името на баскетбола


Тодор Стойков: Всичко е в името на баскетбола
(сн. lap.bg)
05-01-2018 13:37 | BGbasket.com

Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков бе категоричен, че партньорството на Лукойл със столичния клуб се прави единствено в името на българския баскетбол. Той обясни, че решението е обмисляно и не е взето прибързано.

 

„Надявам се с резултати да покажем, че това се прави в името на българския баскетбол. Взехме решението след дълъг анализ и се надявам, че това ще бъде новото начало на баскетбола. Има нужда от нещо ново и баскетболът ни да постигне по-големи успехи.“, сподели Стойков.

 

Той заяви, че в действията на двете страни няма нищо незаконно. „Правилата в баскетбола позволяват трансфери на играчи от един в друг клуб до 9-и март. Играчите от Академик разтрогнаха договорите си. Веднага, след като обявихме решението си, някои от тях получиха предложения от други отбори, но предпочетоха да подпишат с Левски Лукойл.“

 

Тодор Стойков обаче предупреди останалите отбори, че не бива да подценяват Академик. „В Академик са национали до 20 години, които имат много качества. Не бива да бъдат подценявани. Вярвам в тях и качествата им. Нормално е да има някои отбори, които не са доволни от случващото се.“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тодор Стойков, Академик, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи