Тити Папазов: По-смислено нещо не е правено в българския спорт


Тити Папазов: По-смислено нещо не е правено в българския спорт
(сн. lap.bg)
05-01-2018 13:57 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че сътрудничеството между неговия тим и петролната компания е най-смисленото нещо, което е правено в българския спорт. Той бе категоричен, че това е проект на бъдещето и целта е да се дава шанс на родни състезатели.

 

„Никога не съм си представял, че ще дойде моментът, в който дори аз няма да мога да говоря. Мога да кажа на всички, че ако вярват и искат нещо много истински, то се случва. Благодаря на всички, които помогнаха Левски да стигне до момента, в който една от най-големите компании в България стана част от един бъдещ проект. Сигурно звучи пристрастно, но Левски е едно от най-обичаните неща в България. Няма нищо по-нормално от това такава компания да бъде с него. За да се стигне дотук, го имаше 15-и февруари, 2015 г. Тогава 10 000 се събраха в „Арена Армеец“ и дадоха надеждата. Благодаря на всички компании, които през тези две години и половина помагаха.

 

Всеки има своята мечта. Всички знаем приказката за златната рибка. Ако я бях хванал, нямаше да бъда толкова нахален да си представя, че Лукойл ще може да подаде ръка на Левски.“, , заяви Папазов през сълзи.

 

 

Папазов вярва, че въпреки критиките, с времето проектът ще бъде оценен. „Явно Дядо Коледа в България не е минал, защото има толкова негативи за нещо, което с времето ще бъде оценено. По-смислено нещо в българския спорт не е правено. Благодаря на Златев и на Стойков за доверието. Това е животът ми. Което зависи от мен, ще го направя. По-голямо доказателство от това, което правим в Правец, че водещо е било българското, няма. Имаме 22 български състезатели, като само от тях Веско е в по-напреднала възраст. Всички останали са национални състезатели или потенциални такива. От малките 11 са национали. Правим проект на бъдещето.“, заяви наставникът на „сините“.

 

„Всеки най-много обича себе си, така е устроен света. Благодаря на Иван Чолаков. Обади се, поздрави ни и съм сигурен, че беше искрен. Само човек, който си е надмогнал егото, може да види дълбочината на проекта. Лукойл е постигнал всичко възможно в България.“, добави Папазов.

 

Той не подмина и думите на Петър Георгиев пред BGbasket.com, че случващото се е катастрофа за българския баскетбол. Петър Георгиев има позиция и трябва да я уважаваме. Ние обаче не сме нарушили нищо. Няма сливане и не искам да се прави асоциация с футбола. Проектът е безкрайно чист, не сме навредили на никого. В основата на проекта са българите. Пожелавам успех на Митко Димитров. Това е единственият човек, който мисля, че съм ощетил до някаква степен, и искам да му се извиня.“

 

Константин Папазов разкри, че ще продължи да разчита на същия треньорски щаб. Щабът се запазва. С хората, с които работих, започнахме отново заедно. В лицето на Божидар Гьорев имаме един от най-добрите млади специалисти. Не знам как вечно моите помощници са най-добрите, уникална моя способност е да ги откривам. Вярвам в щаба ми и им благодаря. Малко ще им понамалее работата, не защото не им вярвам, а защото работата е по-отговорна.“

 

В първия си мач Левски Лукойл гостува на Берое. Въпреки че „сините“ са считани за фаворит, треньорът им не мисли, че двубоят ще е лесен. „Изправяме се срещу много добър отбор, който направи бум миналата година. Очаква ни тежък мач, няма да се оправдавам, че отборът е събран преди три дни. На българите съм казал, че доверието, което им е гласувано, трябва да бъде оправдавано. Трябва да знаят, че 9-и март (б.р краят на трансферния прозорец) е коректив. Поставихме едно единствено условие, когато ги събрахме. Казахме им, че трябва да си оставят егото, за да може да изпълним поне първата задача да станем шампиони.“, завърши Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Тити Папазов, Левски Лукойл, Левски 2014, Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи