Проектът Левски Лукойл започна с победа в Стара Загора


Проектът Левски Лукойл започна с победа в Стара Загора
(сн. lap.bg)
06-01-2018 18:55 | BGbasket.com

В първия мач след обединението на Левски Лукойл тимът победи Берое като гост с 81-74 в мач от 13-ия кръг на редовния сезон на мъжкия шампионат. Столичният отбор водеше през цялата среща, но в последната минута се стигна до напрегнати моменти, въпреки че в началото на четвъртата част Берое остана без старши треньора си Любо Минчев, който бе дисквалифициран след две технически нарушения. Победата е четвърта поред за „сините“, които са с актив 8-4 и прави много интересна ситуацията в първата четворка на временното класиране. Старозагорци пък са с актив 5-6 и са шести към момента. В следващия кръг Левски Лукойл посреща Ямбол, а Берое гостува на Рилски спортист.

 

Гостите поведоха от първите минути и останаха напред през цялата първа четвърт, след която имаха малка преднина от две точки. След силно начало на втория период Левски Лукойл поведе с 10 точки, а скоро се откъсна и с 18 напред. На почивката резултатът беше 49-33, но след нея Берое излезе мобилизиран и спечели третата част, за да се приближи при 50-62.

 

В началото на последния период Берое остана без старши треньора си Любомир Минчев, на когото бяха отсъдени две технически нарушения, довели до дисквалификация. Левски Лукойл отново увеличи преднината до 15 точки, но в последните атаки Берое направи силна серия и се приближи само на 6 точки при минута до края. Въпреки опитите за обрат, гостите удържаха победата.

 

Всички баскетболисти на победителите влязоха в игра и се разписаха, като най-резултатен с 15 точки беше Джъстин Нокс, 14 отбеляза Христо Николов, а 12 – Павлин Иванов.

 

За Берое Александър Янев записа 25 точки и 9 борби, а 17 плюс 5 асистенции добави капитанът Тихомир Желев. 12 вкара Николай Николов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Левски Лукойл, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи