Любо Минчев: Надявам се Лукойл да спонсорира истинския Левски


Любо Минчев: Надявам се Лукойл да спонсорира истинския Левски
(сн. lap.bg)
06-01-2018 20:48 | BGbasket.com

Старши треньорът на Берое Любо Минчев коментира актуалната тема за партньорството на Лукойл с Левски 2014. Наставникът бе категоричен, че този клуб съществува само от няколко години и изрази надежда, че след време петролната компания ще инвестира средства в истинския Левски.

 

Това не е моят клуб. Това е Левски 2014. Аз съм играл в баскетболен клуб Левски. В момента Левски няма представител в лигата, има само юноши. Надявам се ръководството на Лукойл в бъдеще да постигне договорка с истинския баскетболен клуб Левски, защото иначе след време може да има подобни проблеми като във футбола с ЦСКА - да има няколко клуба. Аз съм левскар и съм излязъл от Левски. Много ще се радвам, ако Лукойл спонсорира истинския клуб. В последните няколко дни доста хора приписаха историята на Левски върху Левски 2014, който е от две години и половина и няма нищо в историята си. Да се пришива история на този клуб не е правилно. Относно участието в Европа, може би единственото, което ръководството на Лукойл търси като плюс, е да има пълна зала в София.“, заяви Минчев.

 

Той коментира и причините за изгонването си по време на мача между Берое и Лукойл Левски. Минчев напусна принудително мача след две технически нарушения: “Натрупаха се няколко ситуации. Пред нашата пейка имаше аут, а Станимир Русев не го свири. По-късно имаше фаул на Деян Карамфилов срещу Александър Янев и той го пропусна, след това Янев направи грешка и ни наказаха с бърза атака. Естествено, аз реагирах. Получих техническо, после явно и второ. Не видях зад гърба ми какво са дали, защото отидох на пейката да кажа, че трябва да накажат съдията, а не мен. Той си е за наказание за този мач.“

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев, Левски 2014, Левски Лукойл
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини