Рилецо се прибира в Самоков с 6 точки аванс


Рилецо се прибира в Самоков с 6 точки аванс
(сн. lap.bg)
10-01-2018 19:56 | BGbasket.com

Рилски спортист се наложи с 83-77 над Ямбол в първи мач между двата състава от четвъртфиналите за Купата на България. Ямбол бе в мача без Стойо Чолаков, докато Рилски не можеше да използва Димитър Маринчешки в двубоя. Реваншът е на 17 януари в Самоков.

 

Двата отбора направиха силнорезултатна първа четвърт, в която само за кратко Рилецо успя да се откъсне напред с 11 точки, но Ямбол бързо възстанови и успя да изравни в края на частта. Дерек Райт реализира тройка за гостите в последното нападение за периода за 25-22 в тяхна полза след 10 минути.

 

Втората четвърт отново започна отлично за Ямбол, след много грешки на Рилски спортист и силна игра за домакините в подкошието. Самоковци обаче се върнаха бързо, вкараха последните 6 точки в полувремето и на почивката имаха точка аванс - 41-40.

 

Третата част отново бе невероятно равностойна, с непрекъснати размени на водачеството и без никой от двата състава да вземе каквото и да било предимство. Ямбол бе напред в резултата в първата минута от последната четвърт, преди със серия от 7-0 Рилски да обърне и да вземе най-сериозната си преднина през второто полувреме от осем точки, три минути преди края на двубоя.

 

Със зъби и нокти домакините пак скъсиха до 2-3 точки изоставането си, за да си оставят шансове за успех до последната минута. Играещите обаче почти без смяна 6 баскетболисти на Ямбол накрая останаха без сили и позволиха сравнително лесни точки за Рилски, които да донесат преднина на самоковци преди реванша следващата седмица.

 

21 точки и 10 борби за успеха реализира Шелдън Джетър, Мартин Маринов вкара 16, а Травис Тейлър - 15.

 

За Ямбол Станислав Говедаров вкара 23, 19 отбеляза Алан Арнет, а Стоян Петков игра пълни 40 минути за 15 точки в края.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Рилски спортист, Купа на България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи