Стефка Славова подаде оставка като треньор на националните отбори


Стефка Славова подаде оставка като треньор на националните отбори
(сн. facebook.com/frbaschet)
12-01-2018 12:01 | Мария Маринова

Стефка Славова подаде оставка като старши треньор на националния отбор за момичета до 15-годишна възраст и като помощник в представителния ни тим за момичета до 16 години. Тя лично потвърди това пред BGbasket.com.

 

„Споменала съм причините в молбата си. Те са лични и не искам да навлизам в подробности.“, заяви Славова.

 

Тя обаче бе категорична, че решението й няма нищо общо с оставката на Треньорската комисия. „Аз също съм изненадана. Бях си подала оставката, но изобщо не знаех, че те също мислят да правят подобно нещо“.

 

Един от мотивите за оставката на Любомир Минчев и на останалите членове на Треньорската комисия обаче е свързан именно със Стефка Славова. Националният селекционер постави въпроса защо тя не е водила момичетата до 16-годишна възраст на Балканиадата в Румъния миналия месец, след като е помощник на старши треньора на тима Десислава Ангелова. Вместо нея, начело на отбора бе Петър Клечков, който по думите на Минчев, сам се е назначил на поста.

 

Стефка Славова представи и нейната гледна точка по случая. „Когато разбрахме, че отборът ще ходи на Балканиада, Деси Ангелова ми се обади и ми каза, че няма да има възможност да присъства. Даде ми пълен картбланш и цялата отговорност – да водя тренировките и мачовете, да правя подбора на момичетата и т.н. Държахме връзка до последно, докато в един ден г-н Клечков ми се обади и каза, че са взели решение той да води мачовете, тъй като аз съм нямала опита в такива международни срещи. Говореше в множествено число. Той е секретар на Треньорската комисия и аз реших, че в нея са взели решението и той ми го препредава, затова не съм търсила обяснение кой го е взел. Веднага звъннах на Деси Ангелова и тя беше учудена, защото никой не беше й казал за това нещо. Думите й бяха „Добре, Стефи, остави.“ Приехме го.

 

 

Отидохме на Балканиадата и вече на връщане аз разбирам съвсем друга истина – че нещата не са така, както са ми били представени. Г-н Минчев не знаеше за това нещо, не беше запознат с цялата ситуация. Коментирала съм я с него и в крайна сметка наистина излиза, че това е направено зад гърба на Треньорската комисия и най-вече на старши треньора. Дори и Деси Ангелова не е попитана за подобно нещо, а тя ми гласува пълно доверие. Не знам на какво се дължи това и нямам обяснение. Ясно е и от това, което г-н Минчев казва, че някой си прави своеволия и си иззема функции, които не е придобил, а някой му ги дава. Пак казвам обаче – не си подавам оставката заради това. Напускам поради лични причини“, заяви тя.

 

Очаквайте в BGbasket.com и коментара на Петър Клечков по темата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканиада, Петър Клечков, Стефка Славова, България (момичета 16), България (момичета 15)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи