Важна победа за Академик Бултекс 99 в Правец


Важна победа за Академик Бултекс 99 в Правец
(Снимка: LAP.bg)
13-01-2018 20:32 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 взе не особено трудна, но важна победа от гостуването си на младия състав на Академик София с 93-51.


С победата пловдивчани имат вече 8 в актива си, и 5 поражения, в битката за предни позиции. За Академик София поражението бе поредното тежко изпитание, но с всеки мач младите играчи на Георги Давидов продължават да трупат важен опит.

 

Два ранни фаула на титулярите Лъчезар Димитров и Красимир Димитров принудиха Давидов да прави смени още в началото, но нещата не изглеждаха зле за младия му тим. Частта обаче завърши със серия от 8-2 за Академик София, което даде на отбора аванс от 18-14 след първите 10 минути.

 

Академик Пловдив обаче се поправи след старта на втората част, като не позволяваше лесни кошове за домакините и натрупа аванс от 10 точки в средата на четвъртината. Силни изяви в тези моменти имаше новото попълнение Никола Маравич, който нямаше проблеми срещу лишения от типичен център тим на Академик София.

 

Когато потръгна вече стрелбата на пловдивчани, нямаше спиране и във втората четвърт гостите нанизаха 30 срещу само осем точки и на практика си решиха нещата.

 

След почивката разликата продължи да расте, като Академик София изпитваше много трудности да вкара кош. Академик Пловдив се радваше и на страхотен процент от тройката, и с лекота спираше в защита своя опонент.

 

В последния период гостите нямаха проблем да запазят аванса си от 40 и повече точки, а в края в игра за Академик Пловдив отново се появи и 13-годишният Симеон Димитров.


23 точки за успеха реализира Васил Бачев, а 13 добави Никола Маравич.

 

За Академик София единствен с двуцифрен актив приключи Александър Милов с 10 точки. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи