Иван Чолаков: Няма да взимаме нови, давам шанс на Андрей Иванов


Иван Чолаков: Няма да взимаме нови, давам шанс на Андрей Иванов
(Снимка: LAP.bg)
13-01-2018 22:00 | BGbasket.com

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков сподели, че малко преди затварянето на трансферния период в България се е отказал от търсенето на добър център. До възстановяването на Николай Върбанов, ще бъде даван шанс на младия Андрей Иванов.

 

Ямбол отстъпи на Левски Лукойл като гост с 88-108, след което Чолаков заяви: "Моята философия винаги е била, че резултатите са отражение на стила и отборната игра. Когато моят отбор стои като отбор, създава възможност за изява и в нападение, и в защита. Знаем с каква класа разполага Левски Лукойл. Мисля, че стана зрелищен мач, много точки. Постарахме се да бъдем максимално концентрирани и да противодействаме на част от силните им страни. Дадох шанс и на по-младите, които трябва да се учат, и този мач е за тях шанс да покажат колко мога да разчитам на тях."

 

"Не съм доволен от играта в защита. В нападение си изпълнихме задачите. Само че защитата ни, особено индивидуалната, е много слаба," призна още опитният наставник.


За отсъствието на Брайкъс Перин и възможни нови попълнения, Чолаков коментира:"Според него е контузен, аз си знам какво му е... Имаме нужда от висок играч, макар че младият Андрей Иванов показва зъби. Ще имаме добър играч на този пост в негово лице, но още не е готов. Предлагат ми гардове, но на мен ми трябва център. Ако имам център, ще взема и гард, но нямам. На този етап реших, че е по-добре да не взимам център, за да се обиграе младият Андрей."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи