Георги Давидов: Подигравките и ехидните усмивки само ни мотивират


Георги Давидов: Подигравките и ехидните усмивки само ни мотивират
(сн. lap.bg)
14-01-2018 11:23 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Георги Давидов коментира загубата от Академик Бултекс 99. Въпреки поражението, той бе категоричен, че момчетата имат пълната подкрепа на целия щаб и подигравките могат само допълнително да мотивират отбора. Ето какво каза Давидов след мача:

 

"Има нещо много хубаво, много човешко и резонно в този проект и то е, че се дава път на група млади, талантливи и добри момчета. Аз вярвам в тях и докато бъда техен треньор, те ще имат моята пълна подкрепа. И не само моята, но и на Петко Маринов, на Иван Коцев, на целия ни щаб. Убеден съм, че в последния ден на този сезон тези момчета ще бъдат израснали в пъти и ще бъдат удовлетворени от себе си, защото вече са наясно, че ни чака много работа. За мен е важно, че са готови да се трудят и че осъзнават колко дълъг път има да извървим.

 

Разбира се, ще има и такива, които да не ни подкрепят, ще виждаме ехидни физиономии и ще чуваме подигравки, но подобни неща не бива да ни влияят, а само допълнително да ни мотивират. Нека тези хора, които носят тези ехидни усмивки не забравят, че и те са били деца. Всеки човек заслужава шанс. Това бе безспорно най-трудният и най-тежкият ни мач, откакто сме заедно. Академик дойде в Правец и подходи с много уважение към нас, което им прави чест. Заслужена победа за тях, а за нас остават изводите.

 

На първо място трябва да проведем добра физическа подготовка. Мисля, че имам малко опит в тази насока и ще се справим, но се изисква време. Натрупа се доста умора. Някои момчета изиграха трети, а други изиграха четвърти мач за седмицата. И има и такива, които ще изиграят пети двубой за седмицата. Не търся оправдания. Даже напротив. Ние ще се борим, ще дадем всичко от себе си с много хъс и сърце, а останалото ще си дойде по местата."

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Академик, Георги Давидов
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини