Стефан Михайлов: Не знам с какво в Хасково 2012 допринесоха за българския баскетбол


Стефан Михайлов: Не знам с какво в Хасково 2012 допринесоха за българския баскетбол
(сн. lap.bg)
16-01-2018 12:50 | BGbasket.com

Старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов коментира отказването на Хасково 2012 от женското първенство. Пред БНТ той заяви, че няма смисъл от подобен проект, в който не се развиват български състезателки. Ето какво каза още наставникът:

 

„Има и хубава, и лоша страна. Лошата е, че изчезва още един отбор в последните години. Изчезна силен отбор на Левски през 2014 г., както и Лукойл и Дунав Русе, а сега и Хасково 2012.  Лошото е, че една община беше излъгана и подведена в последните години от хората, които управляват и се опитваха да развиват клуба.

 

Хубавата страна е, че тези, които управляваха клуба, сега ги няма в женския баскетбол. Не знам с какво допринесоха те за развитието му. Имаха доста добри чужденки, които после, според тях, отидоха да играят в НБА. Те струват пари. За 6-7 години не успях да видя и да чуя отбор от школата на Хасково 2012 да играе някъде. Ако тогава бяха създали отбор с момичета на 12-13-14 години, те сега щяха да бъдат на 20 години и да имат възможност да играят в Хасково или в други отбори.

 

Напълно безсмислен проект, ако това изобщо може да се нарече така – да станеш шампион за 5-6 години и след това нищо. Не виждам български баскетболистки да са развити, така че според мен това не беше правилният модел. Най-лошото обаче е, че един отбор изчезва. Залата в Хасково се пълнеше в последната година. Доколкото знам, там няма друг колективен спорт и това е лошо за града."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Монтана 2003, Стефан Михайлов, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи