Георги Младенов: Женското първенство е без някаква логика


Георги Младенов: Женското първенство е без някаква логика
16-01-2018 17:07 | BGbasket.com

Легендата на българския баскетбол Георги Младенов смята, че в женското ни първенство няма някаква логика. Поводът за думите му е отказването на Хасково 2012 от шампионата.

 

„В момента има три отбора и останалите, които играят с млади момичета. Първенството не е безинтересно и безсмислено, но е без някаква логика., заяви Младенов в предаването „Арена баскет“ по БНТ.

 

Той коментира и мотивите, с които от Хасково 2012 обосноваха решението си. Лошото е, когато хвърляш нещо в пространството, без да го защитиш, да имаш теза и доказателство. Ти казваш, че баскетболът ти е смисъл на живота и в един момент се отказваш от него, защото имало заплахи. Ами, ако някой на светофара те напсува, че си го засякъл, спираш да караш кола ли? Нещата не се казват в прав текст и с истинските им имена. Когато нещо казваш, прави го като хората.“

 

"Отборът на Хасково 2012 има детско-юношеска школа от момичета, така че Стьопата не го е проверил това. Колкото до това, че българските състезателки се броят на пръсти - не можеш да не вземеш силни американки. След това те наистина отидоха в WNBA.", добави той по повод на коментара на Стефан Михайлов.

 

Младенов изрази съжаление, че Хасково 2012 е поредният български отбор, който престава да съществува. „Както преди години си отидоха ЦСКА, женският Академик, Славия, Локомотив и Левски, сега си отива и Хасково. Догодина какво ще остане? Монтана и Берое.“


Според него трябва да бъдат предприети сериозно действия. „Мерките не трябва да бъдат само, за да спасим някой отбор или да му помогнем. Трябва да се направи така, че отново да се изгради това първенство, което в онези години събираше повече зрители от мъжкото.“, завърши Младенов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Младенов, А група - жени, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи