Събраха средствата за лечението на Стилиян


Събраха средствата за лечението на Стилиян
16-01-2018 19:02 | BGbasket.com

Средствата за лечението на малкия Стилиян от Сливен, чиято съдба трогна цялата баскетболна общественост, вече са събрани. Другата добра новина е, че лечението върви по план и до края му остават още само два сеанса.

 

12-годишният баскетболист страда от рядко онкологично заболяване и трябваше да се подложи на терапии в клиника в Турция. Цената им обаче бе непосилна за семейството.

 

След като се разбра диагнозата на Стилиян, стотици негови връстници, техните родители, наставници и педагози откликнаха с най-различни инициативи в помощ на семейството му, започнало незабавна борба със заболяването.

 

Волейболният педагог от Сливен Живко Желязков организира кампания за набиране на средства, в която активно се включи главният мениджър на „Развитие“ Александър Александров. Дарявайки голяма сума за лечението, но и активно участвайки в различни инициативи, подкрепящи Стилко.

 

Последната бе благотворителен търг на фондация „Играй с Развитие“ за ретро автомобил играчка, който бе спечелен от Александров. Стилиян гостува на „Развитие“ заедно със семейството си – да си получи подаръка, картичка със специално пожелание и пари, събрани през последния месец от сътрудниците в корпорацията.

 

 

„Очаквам те на баскетболното игрище след оздравяването, ще си говорим за спорт, а не за болести“, обърна се Александров към новия си приятел.

 

Той покани момчето на уникалното шоу „Нощ на звездите“, което фондация „Енчо Керязов“ прави за талантливи български деца в столичната зала „Арена Армеец“. Тази година „Играй с Развитие“ е партньор на проявата, като е закупила две ВИП маси, на една от които ще седят деца спортисти – звездите на „Развитие“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сливен Баскет
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи