Балкан без проблеми срещу Академик


Балкан без проблеми срещу Академик
(сн. lap.bg)
17-01-2018 19:28 | BGbasket.com

Балкан без проблеми си осигури място на полуфиналите в турнира за Купата на България. Тимът спечели убедително и втория си мач срещу Академик, като този път победи у дома с 94-61. „Зелено-белите“ поведоха от самото начало и до края на изпуснаха аванса си. В този мач те бяха без ДиВон Уошингтън и Павел Иванов, докато за Академик не играха Марио Мирчев и Николай Михайлов.

 

Домакините започнаха мача със серия от 7-0 и в следващите минути поддържаха аванс от няколко точки. Академик се доближи на 3 от своя съперник, но след първата част Балкан водеше с 23-18. През втория период баскетболистите на Небойша Видич започнаха да увеличават разликата в своя полза, а на почивката тя бе 11 точки.

 

След паузата тимът от Ботевград контролираше събитията на терена и преди заключителната част имаше водеше с 19 точки. В последната част интрига нямаше, а домакините направиха победата си още по-изразителна.

 

Най-резултатен за успеха бе Игор Кесар с 21 точки. Христо Захариев отбеляза 17, Дейвид Хоутън се отчете с 16 точки и 11 борби. По 14 точки добавиха Александър Илиев и Джордан Калахан.

 

За Академик Александър Милов отбеляза 18, Иван Алипиев вкара 13.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Балкан, Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи