Академик Бултекс 99 стигна голямата четворка за Купата, тя ще има нов носител


Академик Бултекс 99 стигна голямата четворка за Купата, тя ще има нов носител
(Снимка: LAP.bg)
17-01-2018 20:03 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 победи отново Берое, за да стигне до полуфиналите за Купата на България.

 

Този път пловдивчани се наложиха с 81-79 като гости в Стара Загора, където пристигнаха с аванс от 6 точки от първата среща.

 

Късата ротация на Берое и на практика състав със шестима по-опитни състезатели, плюс безумна постъпка на Майк Ди Нуно в решителните моменти, наклониха везните към Академик и този път. Така Купата ще има нов носител през тази година.

 

Берое тръгна с четири тройки само в първите три минути от двубоя. И двата отбора почти не пропускаха атаките си в началото на срещата, което даде предпоставки за много резултатен мач.

 

Майк Ди Нуно продължи невероятната си успеваемост за три точки и вкара пет тройки само в първата четвърт за Берое.

 

Домакините водеха през цялото време, но така и не се откъснаха със значима разлика в първите 10 минути.

 

Вторият период бе пълна противоположност на първия, като и двата отбора изпитваха огромни трудности да реализират. Берое вкара само 2 точки за първите пет минути от частта и точно в средата ѝ Академик Бултекс поведе за първи път в двубоя.

 

След няколко обрата, отново пловдивчани водеха, макар и само с две точки, на почивката - 46-48.

 

Авансът на Академик скочи още в началото на второто полувреме, след серия от 9-1. Двата отбора си бяха вкарали едва 10 точки общо за цели 6 минути и половина, като Берое нямаше кош от игра за това време.

 

С много усилия старозагорци успяха да скъсят дистанцията до две точки в последната минута, след добри изяви на Евгени Хаджирусев. Добрата стрелба от тройката за Академик помагаше на пловдивчани да съхранят крехка преднина и в началото на последната четвърт.

 

Тя стартира със скандал, с провокативно поведение на Майк Ди Нуно към Димитър Димитров и изгонване на агресивния американски гард. Митко Димитров също напусна с пет нарушения в същия момент, но загубата на Ди Нуно, който на всичко

отгоре продължи да се държи арогантно, изблъсквайки съдията Милен Цветков, със сигурност щеше да се отрази повече на Берое.

 

Васил Бачев също напусна мача с пет нарушения, а Евгени Хаджирусев вкара тройка, последвана от кош на Александър Янев, за да върне интригата до само 4 точки разлика. Последваха нови напрегнати моменти

 

В заключителните две минути, след като Академик не успя да реализира от игра, Берое за малко да стигне до мечтания обрат, но пропусна няколко възможности и в края дори не успя да задържи победата, след като водеше с точка 17 секунди преди края.

 

Въпреки безумната си постъпка, Ди Нуно пак завърши с 30 точки за Берое, дабъл-дабъл добави Александър Янев - 16 точки и 12 борби, а Евгени Хаджирусев завърши с 14 точки.

 

Мартин Дурчев реализира 20 точки за успеха на Академик, 14 добави Айзея Юмипиг.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Купа България, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи