Стефан Михайлов: Победата беше задължителна


Стефан Михайлов: Победата беше задължителна
17-01-2018 20:23 | Ваня Николова

Старши треньорът на Монтана 2003 бе доволен от победата на своя тим в Адриатическата лига срещу Трешневка 2009. Той сподели, че този мач е бил задължителен по пътя към класиране за Финалната четворка в турнира.

 

„Ние сме по-опитният отбор, по-обиграният, по-добрият. Беше нормално да победим. Но това е отбор, който играе 40 минути и не се предава. До този момент са победили Будучност (Подгорица), който е може би най-скъпият отбор в Адриатическата лига. Победиха Партизан и почти бяха победили Цървена звезда, загубиха в последните 3 минути. Това са момичета на 18-19 години. Виждате каква е разликата между нашите 19-годишни и техните. Има и една 16-годишна. Така се развиват там, така работят, не пропускат олимпийски и европейски първенства. Затова за нас беше важен този мач. За да бъдем на Финална четворка, по мои груби сметки, на нас ни трябват четири победи. По-лесно от четири домакински победи няма, така че този мач беше задължителен.”, заяви Михайлов след срещата.

 

Той сподели и очакванията си за предстоящия мач с Берое Стара Загора от женското първенство, който ще се проведе в събота в Монтана. „Може би ще бъдем без Виктория в събота. Болна е. Надежда Симеонова също. Днес нямаха възможност да дойдат в залата. Виктория дойде да гледа само едно полувреме. Петя също не е добре, но стисна зъби и игра. И Димана имаше проблеми, така че ни беше тежка ситуацията. Берое е противникът ни в България. Гоним победа в събота. Това е единственият отбор, който може да ни даде отпор в България. Важен е мачът ни с тях за първенство в събота и след това отиваме в Стара Загора”, заяви наставникът.

 

Стефан Михайлов отново коментира отказването на Хасково 2012 от шампионата по средата на сезона. Според него причините за това решение са били финансови.

 

„Вие не познавате тези хора, които бяха в Хасково. Навремето госпожата имаше фризьорски салон, затвори го. Имаше магазин за чаршафи, затвори го. Академик София... Общо взето с какво започва да се занимава, го затваря. Пълна глупост е. Ясно е, че е заради финансови проблеми. Лошото е, че там няколко баскетболистки увиснаха и няма къде да играят в България. Правилниците не разрешават. Ако те имат желание, след като са били в залата в Хасково, да играят, трябва клубовете да седнем и да коментираме дали може да играят някъде до края на годината, да им се спаси сезонът. Те оставиха брутално 4-5 български баскетболистки без възможност да играят никъде. Като цяло там за 6-7 години нямаха нито един отбор за подрастващи. Най-елементарното – да не бяха взимали толкова американки. С парите за едната американка да бяха взели двама треньори, да купят 10 топки, да ангажират 30-40 момичета на 12-13 години. Сега щяха да имат отбор девойки от Хасково, който да може да играе както Шампион, Славия. Не знам за какво беше направен този отбор, да станат шампион, да се бият в гърдите няколко дни.

 

Аз съм добре запознат с баскетболистките в България. Обикновено, когато са играли в Хасково, след това нямат желание да влязат в баскетболна зала, за да не преживеят същото, което са преживели там. Нека те да заявят желание, че искат да играят и след това ще решаваме дали е възможно. Моето желание е да играят. Защото в момента реално те не могат да упражняват професията си, няма да имат възможност да играят от януари до септември.”, завърши Михайлов.

 

Ваня Николова, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи