Дарин Великов с последно предупреждение от ДАС, Минчев без наказание


Дарин Великов с последно предупреждение от ДАС, Минчев без наказание
(сн. lap.bg)
19-01-2018 16:10 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов е с последно предупреждение от Дисциплинарно-административния съвет във връзка с думите му за съдията Иван Маринов. След двубоя с Рилски спортист в края на декември наставникът заяви, че ако този рефер продължи да ръководи мачове на неговия тим, „моряците“ ще преосмислят участието си в шампионата.

 

Ето и официалното становище на ДАС по случая:

 

„След като се запозна с изявлението и поиска становището на Съдийската колегия, ДАС реши, че изявлението на г-н Великов е несъвместимо с нормативната уредба на БФБ, както и с договорените спортсменски отношения между треньори и съдии в началото на сезона. Поради това ДАС напомня на г-н Великов утвърдената процедура за възражение по повод на съдийството на даден съдия, дори и при сериозно съмнения за съдийски грешки. С настоящото се прави последно предупреждение за бъдещи подобни прояви.“

 

След заседанието на ДАС стана ясно също, че старши треньорът на Берое Любомир Минчев няма да бъде наказан във връзка с твърдение на съдията Станимир Русев. Реферът е изпратил свой доклад, в който се твърди, че е бил наречен с вулгарна дума от националния селекционер по време на мача между Берое и Левски Лукойл. Други доказателства обаче не са събрани, затова не може да бъде наложено наказание, решиха от ДАС.

 

„На 07.01.2018 г. в ДАС на НБЛ е постъпил доклад от г-н Станимир Русев – съдия на среща No 50 между отборите на БК Берое и БК Левски Лукойл, проведена на 06.01.2018 г. В доклада се твърди, че старши треньорът на БК Берое Любомир Минчев е нарекъл съдията Станимир Русев с вулгарна дума при оставащи 8.03 минути от четвъртата част. 

 

Въз основа на този доклад ДАС е започнал процедура по чл. 17 от ДАП на НБЛ и е дал 24-часов срок на г-н Любомир Минчев за изразяване на писмено становище по случая. В рамките на дадения срок г-н Минчев е депозирал писмено възражение, в което изцяло отрича твърдението.

 

ДАС към НБЛ взе предвид, че в доклада на дежурния представител на мача подобно нарушение не е отразено и в срока по чл. 16 от ДАП на НБЛ дежурният представител не е уведомил отговорния представител на БК Берое за такова нарушение.

 

Следователно ДАС реши, че не са налице никакви други доказателства (писмени или устни), които да доказват твърдението на г-н Станимир Русев, за да бъде наложено наказание.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи