Щастливи 13: Кош със сирената донесе победа на БУБА (видео)


Щастливи 13: Кош със сирената донесе победа на БУБА (видео)
сн. BGBasket.com
21-01-2018 17:43 | BGbasket.com

БУБА Баскетбол постигна 13-тата си поредна победа от началото на сезона в А група и продължава без поражение и в Първа шестица след домакинството на Чавдар Троян.

 

Столичани профукаха 19 точки аванс, за да треперят до края, но кош със сирената на Лъчезар Димитров им донесе успех със 78-76.

 

Чавдар пристигна в София без най-добрия си играч Любомир Лилов, отсъстващ по лични причини. БУБА също не можеше да използва своя топ реализатор Александър Милов, получил лека травма на съботния мач от елита на Академик София срещу Спартак Плевен.

 

Двубоят започна равностойно, но след първите пет минути бързите атаки на БУБА дадоха резултат, за да скочи разликата на двуцифрено число. Серия от 13-0 даде вече и солидна преднина за домакините, а индивидуалните акции на Чавдар дадоха резултат чак в самия край на първата част, но тя завърши с още пет безответни точки за БУБА за 28-11.

 

Във втората част домакините успяха да стигнат почти до 20 точки разлика, но силна серия на Чавдар, подета от Филип Каменов до края на полувремето успя да свали само до 12 пасива на троянци - 45-33.

 

Седем безответни точки за гостите в началото на второто полувреме докараха разликата само до 8 точки след три минути игра. Дуото Кирил Райков-Каменов действаше добре и в двете фази на играта, за да върне интригата в мача и пасивът продължи да се топи.

 

В средата на третата част авансът на БУБА стана само четири точки, а в самия край на четвъртината с много агресия Чавдар изравни до 58-58. Тимът от Троян остави домакините без кош от игра четири минути, за да навакса пасив от 19 точки, който

имаше във втория период, и да започне мача отначало във финалните 10 минути.

 

С първия кош в тях Чавдар поведе, за първи път в мача, но отговорът бе серия от 11-0 за БУБА и пак аванс за столичани в средата на последната четвъртина. Троян обаче не се отказа и две поредни тройки на младия талант на отбора Николай Маринов пак стопиха разликата.

 

Две минути и половина, паритетът на таблото отново бе факт - 73-73. Равен бе резултатът и в последните 30 секунди - 76-76, с атака за Чавдар. Троянци обаче пропуснаха под коша, за да дадат финален шанс на БУБА. Агресивната защита на гостите не успя, и с кош от краче, Лъчезар Димитров донесе победата със 78-76 за своите буквално със сирената.

 

Иван Алипиев завърши с 21 точки и 14 борби за успеха, Николай Леков добави 16 точки, 5 борби и 5 откраднати топки, а освен победния кош, Лъчезар Димитров отбеляза общо 14 точки и 6 асистенции.

 

За Чавдар Кирил Райков приключи с 22 точки, 7 борби и 5 асистенции, 21 точки и 14 борби добави Филип Каменов, а Николай Маринов реализира 16 точки, 5 борби и 5 откраднати топки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ - ЧАВДАР ТРОЯН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол, Чавдар Троян, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи