Наказаха децата на Дунав да играят пред празни трибуни заради зрители и родители


Наказаха децата на Дунав да играят пред празни трибуни заради зрители и родители
25-01-2018 13:46 | BGbasket.com

Пред празни трибуни ще се проведат мачовете от Зоналното първенство в град Русе тази събота, 27 януари.

 

Причината - поредните грозни сцени с участието на родители на срещи на подрастващи.

 

Става дума за нарушаване на реда след завършване на среща на момичета до 16 години през миналата седмица - навлизане на терена, блокиране на постъпите към съдийската стая, заплахи към длъжностните лица и други непристойни прояви от страна на зрители и родители.

 

Това стана ясно, след като бе наложено дисциплинарно наказание на СКБ Дунав Русе 2016. Според неговите разпоредби, срещите от Зоналното първенство за момичета и среща №36 от А група момчета между отборите на Дунав Русе 2016 и Черно Море Тичаще се проведат пред празни трибуни. В залата ще бъдат допуснати 14 състезатели и до 4 души придружители.

 

Вероятно това е и първопричината за отвореното писмо на треньорите на Дунав, публикувано от BGBasket.com във вторник.

 

Ето и какво се казва в доклада на регионалния координатор Стихомир Стоянов:

 

"Във връзка с изпълнение на изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и нарушаване на установения ред след завършване на среща от Зоналното първенство по баскетбол за „КАДЕТКИ” и „А” група при подрастващи в гр.Русе /навлизане на терена, блокиране на постъпите към съдийската стая, заплахи към длъжностните лица и други непристойни прояви от страна на зрители и родители/ които създават ненормална обстановка на терена и извън него и спазвайки Дисциплинарният правилник на БФБаскетбол – буква Г:

 

Наказания за дисциплинарни нарушения на зрители - чл.34 като Регионален координатор на зона „Добруджа” налагам следното наказание на отбора домакин от СКБ „Дунав Русе 2016” гр.Русе.

 

1.Зоналното първенство за „МОМИЧЕТА” на 27.01.2018г./събота/ в гр.Русе, да се проведе пред празни трибуни, за което отговорност носи баскетболния клуб домакин.

 

2. При следващ подобен случай – клубът подлежи на имуществена санкция наложена му от Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол. Наложеното наказание да се сведе до знанието на Управителния съвет на СКБ ”Дунав Русе 2016” за изпълнение. 21.01.2018г.

 

Регионален координатор Търговище БФБаскетбол зона „Добруджа”: /Ст.Стоянов/"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав Русе 2016
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи