Битки срещу фаворитите за момичетата и девойките на старта на Европейските първенства


Битки срещу фаворитите за момичетата и девойките на старта на Европейските първенства
25-01-2018 16:04 | basketball.bg | BGbasket.com

ФИБА обяви програмите за Европейските първенства за подрастващи през идното лято. Всички български отбори са в Дивизия Б и през 2018-та година ще търсят промоция. При момичетата, жребият се оказа доста труден, като още в първите си мачове отборите ни до 16 и до 18 години срещат фаворитите в своите групи - съответно Словения и Литва.

 

Отборът ни за момичета (16) ще започне участието си на Европейското първенство в Подгорица срещу Словения на 16 август. Нашите, водени от Десислава Ангелова, ще се борят за промоция в елита в черногорската столица от 16 до 25 август. Следващият ден, 17 август, е почивен за българките, които са в единствената група с пет отбора. На 18 август 16-годишните ще играят с Португалия, а 19 август е почивен ден на първенството. На 20-ти момичетата на Деси Ангелова ще се сборят със Словакия, а ден по-късно груповата фаза приключва с мач с Естония.

 

Националният отбор за девойки (18) също научи програмата си по дни. Тимът, воден от Александър Алексиев, ще се бори за промоция на шампионата, който ще се проведе в три града – Оберварт, Гюсинг и Фюрщенфелд в Австрия, от 3 до 12 август.

 

Нашите стартират на 3 август с двубой срещу фаворита в група В Литва. Следват мачове срещу Швейцария и Израел, съответно на 4 и 5 август. След почивка на 6 август, момичетата ни ще подновят участието си срещу Албания. Груповата фаза приключва с двубой с Гърция.

 

Националният отбор за жени до 20 години ще започне участието си на Европейското първенство в Орадеа срещу Исландия. Нашите, водени от Таня Гатева, ще се борят за промоция в елита в румънския град от 7 до 15 юли.

 

След исландките, нашите ще се изправят последователно срещу Беларус и Дания. 10 юли е първият почивен ден на турнира. Във втората част на груповата фаза нашите излизат срещу Чехия и Турция.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (момичета 16), България (девойки 18), България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи