Как Черно море Тича сбъдва мечтите на един плеймейкър...


Как Черно море Тича сбъдва мечтите на един плеймейкър...
Снимки: НБЛ
28-01-2018 12:00 | Мая Димитрова

В последно време Черно море Тича се разкъсва от контузии, а треньорите Дарин Великов и Галин Стоянов - Патрик се видяха в чудо. Като се започна с Николай Грозев, след него Цветослав Острев, Веселин Георгиев, Венелин Христов и за капак на всичко сръбският гард Милян Боцка остана без виза и не успя да се прибере в България. Ако това не е карък, не знам как се нарича....

 

Но, да не се отклоняваме от темата. Цветослав Острев получи травма още в първите минути по време на реванша от 1/4-финалите в турнира за Купата на България срещу Левски Лукойл. Показа характер и с огромни болки игра срещу Спартак Плевен вчера. Повярвайте ми, той полагаше огромни усилия, за да стъпи на крака си. Не заслужава просто едно голямо БРАВО, а огромни аплодисменти!!!

 

Но понякога, когато нещата с основни играчи не вървят, изгрява звездата на някой млад състезател, който е мечтал да бъде на това място. Такъв е случаят и на Димитър Илиев. Вчера в зала "Христо Борисов" на игрището излезе момче с №4, непознато за публиката. Обаче, демонстрира едно такова завидно самочувствие, раздаде се на 110% и спечели всички. Гардът на ИУ - Варна направи само три тренировки с Черно море Тича и игра така, все едно от началото на сезона носи този екип. Завърши срещата с 11 точки, 5 асистенции, 2 борби и 1 открадната топка.

Признава си, че не е очаквал този сезон да бъде част от варненския тим. Изненадан е приятно от интереса на треньорите. Един негов приятел обаче изиграва най-важната роля в живота му. "Александър Подскочиев ме заведе в залата. Бях на 10 години. Изключително съм му благодарен за това.", споделя Димитър.

 

Започва да тренира в Дунав при Руслан Русев. След това минава през школата на Николай Господинов, Петков Делев, а сега е под зоркия поглед на Дарин Великов и Галин Стоянов - Патрик. "Човекът, който ми е дал най-много е първият ми треньор в Русе - Руслан Русев. Освен, че ме научи на много в баскетбола, той ме формира като човек."

 

19-годишният плеймейкър все още очаква най-големия си успех. Ако продължава така обаче няма да чака дълго. Мечтае да се изправи срещу сръбската звезда Милош Теодосич. "Той е любимият ми играч. Притежава изключително виждане за играта."

 

Младият състезател иска да бъде част от големия баскетбол и е готов на всякакви жертви в името на любимия спорт. Целите му са високи, но той държи да бъде успешен във всичко, с което се захване.

 

Извън баскетболната зала Митко е скромен. "Не обичам да използвам думата "Аз" и предпочитам хората да си създадат мнение за мен."

Обръща сериозно внимание на образованието си (б.а. учи Финанси в Икономическия универсистет във Варна), но голямата му страст е ясна на всички.

 

Откровено признава, че най-силното му качество на игрището е голямото сърце. Е, това го доказа в дебюта си за Черно море Тича. Без особени претенции, но с огромен хъс успя да си осигури място в отбора. Дали за няколко мача, дали за целия сезон...не е ясно. Ясно е само, че мечтите се сбъдат и то понякога, когато най-малко очакваш това!

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Димитър Илиев, Черно море Тича
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини