Обзор на кръга в мъжката А група


Обзор на кръга в мъжката А група
сн. BGBasket.com
30-01-2018 14:30 | BGbasket.com

Поредният кръг от втория етап на мъжката А група се проведе през уикенда. Както е известно, двубоят между Видабаскет и Академик София бе отложен заради грипната епидемия. BGbasket.com ви представя обзор на останалите пет мача:

 

Първа шестица

 

Атлетик и БУБА баскетбол се срещнаха за трети път през сезона, като и този път победата бе за баскетболистите на Мануел Марков. Те се наложиха над своя съперник със 100-95 и продължават да бъдат непобедени.

 

ИУ също продължава с доброто си представяне и във втория етап, като спечели убедително при домакинството си на Берое -2 с 97-58.

 

След драматичната загуба от БУБА баскетбол в миналия кръг, Чавдар Троян записа успех в Първата шестица. Тимът победи у дома Шумен със 106-77.

 

След изиграването на този кръг ИУ и БУБА баскетбол са лидери с две победи, следвани от Чавдар Троян и Атлетик с баланс 1-1. Шумен и Берое -2 са на дъното с две поражения.

 

Втора шестица

 

Във втората шестица се изиграха само два мача. ЦСКА излезе еднолично начело в класирането, след като стана единственият тим с две победи. „Червените“ спечелиха като гост на Рилски спортист –2 с 93-61, въпреки че бяха без двама от основните си състезатели – Ивайло Тонев и Анди Франсис.

 

В другия мач Балкан -2 записа първи успех във втория етап. Тимът от Ботевград победи у дома Черноморец с 92-88. След този двубой и двата тима са с победа и загуба и заемат второто и третото място в класирането.

 

На четвъртото място е Академик София, но с мач по-малко, следван от Рилски спортист -2 (две загуби). Последен е Видабаскет с едно поражение, но също и с двубой по-малко от своите опоненти.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи