Глушков: Догодина церемонията ще е още по-хубава


Глушков: Догодина церемонията ще е още по-хубава
(Снимка: LAP.bg)
30-01-2018 15:32 | BGbasket.com

Президентът на БФБ Георги Глушков сподели ентусиазма си от хубавата церемония, на която бяха отличени най-добрите за изминалата 2017-та година в родния баскетбол.

 

"Имаше хубави неща, юбиляри, годишнини, аматьорска лига, която е активна част от баскетбола в България. Да се надяваме следващите години да имаме и повече успехи. Догодина ще поканим повече хора. Миналата година нямахме никакъв опит в организацията, взехме и догодина ще е още по-хубаво," заяви той след награждаването.

 

"Хубаво е, че имаме такива деца. Те вече усещат вкуса на победата и успеха. Оттук вече зависи само от тях колко ще израснат. Това, че са награждавани, трябва да ги амбицира много повече. За мен една такава награда им дава усещане за това какъв е вкусът на успеха," заяви Глушков за наградите Изгряваща звезда, връчени на Гергана Иванова и Иван Алипиев.

 

Глушков сподели, че очаква напрегнати мачове и пълни зали за полуфиналите от Купата на България в новия ѝ формат на разменено гостуване.

 

Относно рестрикцията за използване на чужденки в българското женско първенство, той каза: "Разговарях с един от президентите на клубовете, който ми каза, че и да е имал възможност да вземе чужденка, е нямало да го направи, тъй като е щяла да заеме мястото на някое българско момиче. Радвам се на това, което виждам в Стара Загора, там има много ентусиазъм. Ще видим догодина. Въпросът е да има повече отбори. Да се надяваме да има раздвижване и други президенти да искат да правят женски баскетбол."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи