Прогнозите на Бойко Младенов: Балкан ще скъса нервите на Левски Лукойл


Прогнозите на Бойко Младенов: Балкан ще скъса нервите на Левски Лукойл
02-02-2018 11:30 | BGbasket.com

Преди 17-ия кръг от НБЛ отново се доверихме на компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.

 

Ямбол - Академик София
Ще бъде мач с висока резултатност. Ямбол е фаворит, въпреки, че напоследък Академик София се представя добре. Няма да е изненада, ако гостите от Правец победят. Вече има формирана стартова петица, състезателите играят добре като отбор и вкарват много точки. Предполагам, че така ще бъде и в зала "Диана".Ще стане дерби. Ямбол има проблеми със съства от началото на сезона, но почти всички състезатели в този отбор имат повече опит от момчетата на Жоро Давидов. Но пък баскетболистите на Академик са доста млади и искат да се доказват. Ще бъде интересно, но фаворит остава Ямбол.
Фаворит: Ямбол

 

Берое - Черно море Тича
Очертава се равностоен мач. Няма да е изненада за никого, ако Черно море спечели. Отборът играе добре и със самочувствие срещу всички съперници. Мачът е много важен за класирането и на двата отбора. Най-вероятно резултатността ще бъде ниска, но пък ще е интересно. И двата отбора ще направят невъзможното да спечелят. Труден мач за прогнозиране. Със сигурност единият отбор ще прегори. Черно море е с по-къс състав. Липсват им играчи на ключови позици. Берое пък беше в тежка дупка. Може пък победата над Академи София да е дала малко самочувствие на играчите на Любо Минчев. Черно море обаче е много неудобен съперник. В крайна сметка смятам, че по-мотивираният отбор ще спечели.
Фаворит: Берое

 

Спартак Плевен - Академик Бултекс 99
Интрига в мача ще има не относно крайния победител, а относно резултатността. Очаква се игра на тройки. Гостите от Пловдив ще спечелят. Те са в добра форма и играят много добре. Вече изглеждат по различен начин. Спартак няма как да им противодейства под коша.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Левски Лукойл - Балкан
Това ще бъде дербито на кръга. Все още не е ясно дали ще са възстановени двамата основни състезатели на Левски Лукойл - Станимир Маринов и Христо Николов - Гларуса, но въпреки това "сините" ще спечелят. Няма как да допуснат втора поредна домакинска загуба за толкова кратък период. Баскетболистите на Левски ще излязат, за да покажат, че загубата от Рилски спортист в Балканската лига беше случайна. Има такива спадове в състезателния период на всеки отбор. Домакините ще излязат срещу Балкан, за да покажат, че са най-силния отбор в България. Гостите от Ботевград обаче играят много добре в последно време и със сигурност ще скъсат нервите на съперника си. Мачът ще бъде доста интересен и напрегнат.
Фаворит: Левски Лукойл

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Ямбол, Академик София, Берое, Черно море Тича, Левски Лукойл, Балкан, Спартак Плевен, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи