Балкан разби Левски Лукойл в София и излезе начело


Балкан разби Левски Лукойл в София и излезе начело
(сн. lap.bg)
03-02-2018 19:51 | BGbasket.com

Балкан спечели дербито на кръга в мъжкото първенство с Левски Лукойл. В среща, изиграна в препълнената от фенове и на двата отбора зала „Триадица“, тимът на Небойша Видич се наложи над своя съперник с 86-63. Гостите започнаха ударно мача и още след първата част натрупаха комфортна разлика, която не изпуснаха до края. Те отбелязаха 14 тройки срещу едва 6 за съперника.

 

В този мач за столичния тим в игра се завърнаха Станимир Маринов и Христо Николов, които не взеха участие в предишния двубой.

 

Загубата бе пета за Левски Лукойл от 15 мача от началото на сезона в първенството и втора за тази седмица след поражението от Рилски спортист в Балканската лига. Балкан е с баланс 12-3 и излезе еднолично начело в подреждането.

 

В последния кръг от второто завъртане Левски Лукойл гостува на Академик в Правец, а Балкан приема Рилски спортист.

 

Домакините започнаха мача с 6 безответни точки. След това обаче Балкан отвърна със серия от 23-0 и дръпна в резултата, като след десет минути игра водеше с 31-13. „Зелените“ демонстрираха много точен мерник от далечно разстояние още от началото на срещата, като отбелязаха шест тройки само за една част. През втория период баскетболистите на Константин Папазов заиграха по-добре и на почивката намалиха изоставането си на 9 точки.

 

След паузата Балкан отново взе инициативата. Тимът отново увеличи разликата в своя полза и преди заключителните десет минути тя отново бе двуцифрена – 16 точки. До края гостите поддържаха комфортен аванс и без проблеми спечелиха.

 

Най-резултатен за успеха бе Джордан Калахан с 20 точки. ДиВон Уошингтън отбеляза 18, с 14 е Христо Захариев, 12 има Венцислав Петков, а 10 добави Дейвид Хоутън.

 

За Левски Лукойл по 13 точки вкараха Кийт Клантън и Павлин Иванов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи