Джордан Калахан: Тук съм, за да направя Балкан още по-добър


Джордан Калахан: Тук съм, за да направя Балкан още по-добър
(Снимка: LAP.bg)
03-02-2018 22:30 | BGbasket.com

Джордан Калахан е последното ново попълнение за Балкан и с всеки изминал мач оставя все по-добри впечатления с изявите си.

 

Американският гард сподели пред BGBasket.com, че все още навлиза в системата на игра на Небойша Видич, и че е проучил Балкан, преди да приеме офертата да играе в България.

 

Ето какво сподели той след победата над Левски Лукойл в София: "Беше хубава победа. Все едно си бяхме у дома, имахме много фенове, нищо че гостувахме. Дойдохме тук, за да следваме плана на треньора. Направихме, каквото се искаше от нас в продължение на 40 минути."


"Мисля, че вече се запознавам с треньора, с играчите, системата. Още не съм напълно навлязъл в системата, но като цяло, мисля, че се справям добре с аклиматизацията. Всичко тук е ОК," сподели той за адаптацията си в тима за две седмици и половина.

 

"Определено другите американци в отбора много ми помагат да се ориентирам. Без тях сигурно щях да се лутам из града в опити да намеря къде да се храня. И останалите, всички са страхотни момчета, всички сме приятели," разказа Калахан.

 

"Опитвам се да гледам на всеки мач един след друг. Конкуренцията е добра в България," отбеляза той за нивото на първенството ни.

 

"Не знаех, че играем с Левски Лукойл отново за Купата. Ще е битка, сигурен съм. Те ще ни проучват още, ние ще ги гледаме пак. Ще е по-трудно и за двата отбора. Ще видим. Всяка победа ти дава увереност, дори понякога и загубите. Щом правиш нужното, за да напредваш всеки ден, това ти дава увереност," допълни Калахан.

 

"Преди да дойда тук проучих малко нещата, знаех, че Балкан е добър тим, и се надявам с мен да бъде още по-добър," с усмивка отбеляза плеймейкърът.

 

"Това е планът, да побеждаваме колкото може повече и ще видим какво ще стане," завърши Калахан за амбициите на Балкан за трофеи този сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Джордан Калахан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи