Академик Бултекс 99 отвя Берое, куриозен гаф сътвориха в Пловдив


Академик Бултекс 99 отвя Берое, куриозен гаф сътвориха в Пловдив
сн. basketball.bg
10-02-2018 19:50 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 записа пета поредна победа в мъжкото баскетболно първенство, като разгроми Берое с 85-53.

 

Старозагорци от своя страна, след два поредни успеха в шампионата, не успяха да се справят с по-сериозното предизвикателство.

 

Берое успя въпреки загубата да си навлече още неприятности, като записа в тимовия лист Филип Виденов, който още няма картотека в Лигата, а освен това има и забрана от ФИБА да играе. Комисарят на срещата София Масларова пропусна да информира за ситуацията статистиците на двубоя и така Виденов остана записан в тима на Берое.

 

 

Нищо обаче не успя да помрачи тази седма победа в последните 8 мача на Академик Бултекс 99, който тотално превъзхождаше съперника от началото до края.

 

Този период бе сравнително равностоен, но във втория вече домакините избухнаха със серия от 9-0 за минута и половина.

 

Няколко тройки в минутите преди полувремето пък качиха преднината на пловдивчани на цели 20 точки. Берое също отговори с две добри далечни стрелби точно преди почивката, за 45-28 след 20 минути игра.

 

Александър Груев дебютира за Академик в средата на първата част и внесе сериозна енергия, като за 9 минути на терена през първото полувреме наниза 10 точки и добави две асистенции и две борби на сметката си.

 

Нещата се превърнаха бързо в катастрофа за Берое в третата част, в която гостите вкараха само 7 точки, срещу 22 и разликата стана 32 точки.

 

След 5-0 за начало на четвъртата част, авансът на Академик набъбна още повече и подгони 40 точки. В заключителните минути Асен Николов използва и повече от резервите си, които доиграха двубоя за финалното 85-53.

 

Димитър Димитров изигра много силен мач за Академик с 20 точки и 9 борби.

 

Мартин Дурчев добави 18, Адриан Секулов 12, а гардовете Александър Груев и Айзея Юмипиг отбелязаха по 10 точки, първият с 5 асистенции, а вторият със 7.

 

Станислав Цонков вкара 15 за Берое, Аджехи Бару добави 11 точки и 13 борби, а 11 вкара и Александър Янев. Нито една от трите резерви, появили се за Берое не се разписа, и така пейката остана без нито една точка в мача.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи