Стефан Михайлов: Накрая момичетата не вярваха, че можем да победим


Стефан Михайлов: Накрая момичетата не вярваха, че можем да победим
(сн. lap.bg)
10-02-2018 21:11

Старши треньорът на женския национален отбор Стефан Михайлов смята, че тимът ни е загубил мача с Холандия в последната минута. Според него, накрая баскетболистките ни не са вярвали достатъчно, че можем да победим. Ето какво каза още наставникът пред БНТ:

 

„Загубихме мача в последната минута. Направихме пропуск под коша, имаше неправилно проведена контраатака. Радостина Димитрова тръгна да се надиграва с две, при положение, че трябваше да даде един пас и да отидем в бърза контраатака. Това беше нещото, с което превъзхождахме отбора на Холандия. Взеха ни топката от ръцете в нападение, когато водехме с две точки. В последната минута и нещо сякаш момичетата не вярваха, че можем да победим. Започнахме много лошо, но успяхме да се върнем и да обърнем нещата в наша полза. Момичетата страшно много се бориха и се стараха.

 

Най-голямата глупост, която може да се направи в женския баскетбол, е фаул с кош. Реално ние мачът го губим с три точки без последния фаул, който е казан да не се прави. Като имаме три пропуска под коша при два равностойни отбора, нещата натежават в полза на другия.

 

Имаме мач в Холандия, ще се борим. Днес бяхме без две основни състезателки, които са контузени. Отборите са равностойни, така че се надявам в другия мач, че можем да победим."

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: България (жени), Стефан Михайлов
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини