ИУ спечели драма с продължение срещу Атлетик


ИУ спечели драма с продължение срещу Атлетик
(сн: BGbasket.com)
11-02-2018 19:17 | BGbasket.com

ИУ Варна излезе еднолично на второ място в класирането на първата шестица на мъжката А група, след като спечели изключително оспорвано дерби като домакин на Атлетик. Всичко се реши в последната секунда на продължение, за да се стигне до 107-106 в полза на варненци. Те вече имат 3 победи и загуба и са само зад непобедения БУБА, а Атлетик дели третото място с Чавдар Троян с по 2-2. В следващия кръг ИУ ще посрещне Чавдар Троян, а АтлетикШумен.

 

Преди началото на мача на ректора на Икономическия университет във Варна проф. д-р Пламен Илиев беше връчен плакетът в израз на признателност за подкрепата и приноса им към развитието на баскетбола, който той трябваше да получи на церемонията „Баскетболна вечер“.

 

Варненци започнаха силно и водиха през цялата първа четвърт, след която имаха 10 точки аванс. На моменти през втората те се откъснаха на 14, но силна серия на съперника в края на полувремето стопи разликата само до 2 точки.

 

Атлетик поведе след подновяването на играта и остана напред до средата на третата част. Тогава на Тодор Захариев бе отсъдено техническо нарушение, той поиска обяснение от съдията и бе дисквалифициран. Последва силна серия на домакините, която отново им даде двуцифрен аванс при 80-69. Те останаха напред дълго през последната десетка, но серия от 10-2 за Атлетик доведе до 94-94 при по-малко от две минути до края. Ивайло Вучков наниза ключова тройка за столичани при 75 секунди до края, след което отборите си размениха няколко грешки. Антон Диков вкара за ИУ, след което Денис Петков беше точен веднъж от наказателната линия за 98-96 в полза на Атлетик. При 3 секунди до края Милчо Борисов отбеляза за варненци за равенство и продължение.

 

Минута и половина преди почивката резултатът отново беше равен при 103-103, а след много грешки за отборите Венелин Христов изведе ИУ с 2 точки напред. При 4 секунди до края Ивко Ивков наниза тройка, с която направи резултата 106-105 в полза на отбора си, а в последната секунда Милчо Борисов реши мача с кош.

 

За победителите Милчо Борисов завърши с 34 точки и 7 борби, 15 вкара Николай Николов, а по 13 – Венелин Христов и Милен Дудев. Общо шестима играчи на отбора завършиха с двуцифрен актив.

 

За Атлетик също шестима имаха повече от 10 точки, като с 26 и 7 борби завърши Ивко Ивков, а 21 плюс 5 записа Станислав Славейков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ - АТЛЕТИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: А група - мъже, ИУ, Атлетик
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини