Маратонките на звездите от НБА


Маратонките на звездите от НБА
′′LeBron 15′′ - Erik Drost via Flickr (CC BY 2.0)
14-02-2018 10:37 | BGbasket.com

През последните години все повече играчи от НБА играят с маратонки, създадени специално за тях от компаниите за спортна екипировка. Баскетболисти като Леброн Джеймс и Майкъл Джордан са водещите имена на пазара със своите емблематични серии, но моделите на други топ играчи също набират сериозна популярност.

 

Интересът от страна на феновете към специализираните модели е огромен, а компаниите всячески се опитват да изберат най-подходящите имена, които да представляват бранда им. В следващите редове ще погледнем към някои от най-изявените действащи имена в НБА, които се състезават със специално изработени за тях маратонки.

 

Леброн Джеймс

Четирикратният MVP и трикратен шампион в НБА Леброн Джеймс с право е сочен за един от най-добрите играчи на планетата. През 2015 г. "Кралят" се превърна в първият състезател в историята, подписал безпрецедентен доживотен договор с Nike.

 

Асът на Кливлънд Кавалиърс в момента се състезава със своята 15-та поред версия на модела Nike LeBron, която показа за първи път по време на летния подготвителен лагер. Обувката излезе на пазара през октомври 2017 г. с начална цена $185.

 

Кайри Ървинг

Кайри Ървинг винаги е бил е един от най-добре конвертируемите играчи в НБА. Бляскавите му изяви и способността му да бележи буквално от всеки един ъгъл на игрището му донесоха четири участия в Мача на звездите през последните шест сезона. Той има на сметката си един шампионски пръстен в лигата и Олимпийски златен медал с националния тим на САЩ.

 

На фона на огромния си потенциал, съвсем логично е асът на Бостън Селтикс да притежава своя собствена линия маратонки. Договорът на Ървинг с Nike е на стойност осем млн. долара на година, а през 2016 г. моделът му Kyrie 3 бе вторият най-продаваем за играч от НБА.

 

Кевин Дюрант

Кевин Дюрант стана шампион за първи път чак миналата година, но въпреки това винаги е бил сред най-разпознаваемите атлети в лигата. През 2015 г. звездата на Голдън Стейт парафира 10-годишен контракт с Nike. Този сезон Дюрант играе с 10-тата версия на своя модел (KD 10), с който дебютира по време на финалите на Запад миналата година срещу Сан Антонио Спърс.

 

Дюрант е бивш MVP и четирикатен топ реализатор в НБА и ако настоящият му отбор от Калифорния продължи с доминиращите си изяви, той по всяка вероятност ще прибави още отличия към витрината си.

 

Най-добрите коефициенти за баскетболни залагания вещаят нов шампионски триумф на Дюрант и компания. Голдън Стейт крачи уверено към тази цел, като вероятността да успее да я постигне е оценена на 1.50. 

 

 

Стеф Къри

Стеф Къри бе ′′отритнат′′ от Nike през 2013 г., а от това се възползва Under Armour, който направи една от най-добрите сделки в историята си, приличайки го за рекламно лице. В последните години Къри си извоюва статута на един от най-добрите играчи в НБА, след като завоюва две MVP награди и два шампионски трофея.

 

Майсторът от тройката има договор с Under Armour до 2024 г. С последния си контракт той придоби и акционерен дял от компанията, практика която е нетипична за американския спортен гигант. Къри представи четвъртата версия на своя модел по време на миналогодишните финали.

 

Джеймс Хардън

Хардън е един от водещите играчи в НБА, а извън корта има огромен търговски потенциал. "Брадата′′ защитава цветовете на Хюстън Рокетс от пет години насам, като във всеки един от сезоните заслужи място в Мача на звездите.

През 2015 г. Adidas пое съществен риск, обвързвайки Хардън за 13 години с контракт на стойност 200 млн. долара, но до момента този ход се оказва изключително успешен. Играчът вече представи втория си модел - Harden Vol. 2.

 

Лонзо Бол

Младокът все още не е постигнал нищо значимо в кариерата си, но това не му пречи да се радва на голяма популярност. Той е един от малкото новаци в историята със свой собствен модел в дебютния си сезон в НБА.

Избор номер две в драфта отказа да подпише с големите брандове, а заложи на семейната марка Big Baller Brand. Маратонките, с които играчът на ЛА Лейкърс играе, се наричат ZO2, а цената им е закована на умопомрачителните 495 долара.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, маратонки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи